Tänk om……..

Tänk om……..

Tänk om möjligheten att få uppleva ännu mer glädje ligger i att ge mer glädje?

Tänk om kärlek bara kan komma till en om man själv ger kärlek till sin omvärld?

Tänk om meningen med livet är vad jag gör det till oavsett vad som händer mig?

Tänk om jag har makten att förändra mig genom att bli mer medveten om hur jag reagerar på det som händer mig?

Tänk om mitt medvetande är verktyget för hur jag upplever mitt liv.

Tänk om jag är som mest levande när jag är medveten om vad jag tänker för det är tankarna om det som händer mig som skapar hur jag mår och i förlängningen även mitt liv?

Tänk om jag skulle bli mer medveten om vilka tankar jag tankar min hjärna med för det är de som gör hur jag upplever mitt liv och mor.

Tänk om jag skulle tänka om och börja träna på att tanka de tankar jag vill tanka min hjärna med.

Det är inte lätt alla gånger men vem skall göra det om inte jag gör det. Vem skall ta första steget om inte jag gör det. Hur skall jag få reda på om det fungerar eller ej om inte jag är beredd att göra det som behövs.

Hur skall jag kunna se vad som döljer sig bortom horisonten om jag inte beger mig dit. Hur skall jag kunna leva om jag inte är med på resan.
På min resa vet jag inte alltid vad jag vill men när jag väl gör något och kommer vidare så öppnar sig nya möjligheter som jag aldrig hade sett om jag inte hade börjat göra något.

I min värld är det inte lika viktigt att sätta mål med hjärnan utan att börja göra det som känns rätt i hjärtat. Efter ett tag kommer hjärnan i kapp och då kan vi gå vidare på nya stigar på resan mot att se vad som finns bortom horisonten. I min värld är det mitt ansvar och upp till mig att ta de stegen som behövs på min resa för att kunna leva som jag kan.

Med facit i hand kan jag dessutom säga att det var mycket lättare än vad jag inbillade mig i många år genom att sätta upp mentala barriärer som att det är svårt och att det är lättare sagt än gjort. För min del var det tvärtom så mycket lättare när jag väl hade tagit första steget. Mycket lättare gjort än vad jag tidigare sagt.

Livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail