Kroppen blir äldre men inte själen

Kroppen blir äldre men inte själen

För många år sedan gick det en tv-serie som hette Törnfåglarna som säkert en del av er känner igen. Där var en scen i slutet av serien som fick mig som ung man på den tiden att tänka till om det där med att bli äldre. För det är en fantastisk scen som ni kan se i nedanstående videoklipp där Mary ber fader Ralph att kyssa henne men han vill inte för dels är han präst och hon är den hon är i sin familj.

Men det är då det brister för henne och hon berättar att i den gamla kropp hon numera har, bor det fortfarande en ung flicka med alla de tankar och den längtan som det innebär. Jag kommer inte ihåg exakt vilket år det var jag såg det programmet men efter det har jag aldrig haft samma syn på att bli äldre.

Jag brukar säga att vår kropp åldras men våra själar utvecklas eller som någon lär ha sagt, bara för att vi blir äldre behöver inte det betyda att vi blir gamla. Jag blir äldre för varje dag som går och jag kommer aldrig mer vara så ung som jag är idag. Så länge jag har förmånen att få leva och vara så frisk jag kan, vill jag uppleva livet och inte överleva det. Det är i alla fall mitt livsval.

Torkild Sköld

http://youtu.be/24yQieBH5fo

 

maxresdefault
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail