Inspiration ser olika ut för oss alla

Inspiration ser olika ut för oss alla

Idag gästbloggar Thobbe Rexréuz hos mig igen

Inspiration kan vara så mycket, allt från att se andra lyckas med sina drömmar och visioner, till att se sig själv lyckas med det man företar sig.

I yngre år svängde jag mig ofta med kloka ord som någon annan skapat. Detta för att verka fylld av visdom. Använde dem ofta och gärna utan urskiljning, men utan att känna vad orden betydde. Intellektuellt var det inga problem, jag tyckte orden stämde med min åsikt och jag vill verkligen tro på dess betydelse.

Att ta in orden och känna in dem i kroppen fanns liksom inte på världskartan. Mina tankebanor gick inte alls i den riktningen, då jag inte kände till betydelsen av detta med känslor kring orden.

Hittade många tänkvärda ord, både i tidningar och i fickalmanackor, internet fanns inte på den tiden. I Bibeln fanns det också mycket fina ordspråk.

Ett exempel är denna: Det är som att kasta pärlor för svinen. Vad säger detta ordspråk egentligen? Är det symbolik för något annat, eller ska man tolka det bokstavligt? Vad ligger i begreppet pärlor? Vad menar man med svin?

Pärlor i detta sammanhang, är det fysiska pärlor eller kan det vara andra typer av gåvor man avser? Kan det handla om att inte slösa bort sin generositet och kärlek till de som inte förtjänar det eller inte vet att uppskatta det de får från sin omgivning eller vad de själva har redan?

Svin i detta är en bra liknelse enligt mig. Det enda som energitjuvarna är intresserade av är att roffa åt sig, att se till att få det anser sig behöva från just dig. Helt utan avsikt att behöva ge något tillbaka.

Hela mitt liv, har jag kastat mina pärlor hejdlöst omkring mig. Det vill säga, jag har tillåtit min omgivning att ta min energi, det har helt och hållet varit mitt eget val. Märk väl att jag nu enbart pratar om de omkring mig som inte har förmåga att uppskatta det de har eller fått från mig. De fortsätter bara i sina invanda mönster, inte en tanke på att lära sig något, bara samla på hög. Tack och lov har de varit i minoritet, men de har påverkat mig oerhört genom åren.

Det har varit mitt ansvar att låta mig påverkas negativt, det kan jag inte lasta dem för. Det är bara att beklaga att de saknar förmågan att se sin egen förmåga och möjlighet till utveckling. Jag tackar dem från djupet av mitt hjärta att de kommit in i mitt liv, för jag har lärt massor av dem. Det har inspirerat mig massor.

När jag insåg att valet av agerande hos mig, låg just hos mig, kunde jag börja leva ett rikare liv. Jag har några små energitjuvar kvar som jag vill ha kvar, för de lär mig fortfarande att växa. Att de dessutom har andra kvaliteter som jag uppskattar är en annan orsak till att de får vara kvar. Jag kan ju välja om jag låter mig påverkas.

Att värdera andra är ett djupt rotat beteende hos oss människor. Vi har det behovet, att försöka vara bättre själva än de andra som inte fattar någonting. Vem tror du kastar bort sin energi i det läget, de som värderar eller de som blir värderade? 

Så vart leder ett sånt beteende? Ingen vart skulle jag vilja säga. Snarare är det en bromskloss för den egna utvecklingen.

Fundera även på detta med betydelsen av vad omgivningen ska tycka om dina val eller beteenden. Vilket är viktigast, deras tyckande eller är det kanske vad du själv tycker som är viktigast? Svaret är enkelt, det är din egen känsla som är den som passar just dig bäst. Råd kan man be om men låt resultatet komma utifrån ditt eget val. Ditt innersta vet alltid vad som är bäst för dig.

Med dessa ord hoppas jag att du fått igång tankarna, olika sätt att se på händelser osv för att låta dig växa som person. Låt din omgivning inspirera dig.

Unna dig att må bra!

Thobbe Rexréuz 

FACETTEN – för din utvecklingwww.facetten.co

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail