Insikter på gott och ont. 

Insikter på gott och ont. 

Idag gästbloggar Thobbe Rexréuz hos mig för andra gången.
Har varit på många föreläsningar och blivit peppar  kurser där jag fått verktyg för att ta hand om mig själv, vänner som stöttat mig och gett mig goda råd när jag bett om dem. Känner mig oerhört rik och kraftfull som har denna förmån och rika utbud av hjälpmedel. Är väldigt lyckligt lottad med äkta vänner, ytliga vänner, kompisar och bekanta. Alla ger mig något som jag kan ha nytta av. lära mig av osv.

Insikter på gott och ont, skrev jag som rubrik. Alla insikter är på gott vill jag påstå. Det som kan vara ont, är att inse, acceptera och ta till sig insikten om att allt handlar om min egen inställning till det som händer. Min vän Torkild Skiöld har ett enkelt och talande sätt att uttrycka detta med inställningen till vilket resultat man vill ha. Så här uttrycker hand det hela:

Något HÄNDER

Du REAGERAR

Sen får du RESULTAT och din reaktion avgör om resutltatet ska bli på gott eller ont.

Det är just detta som jag menar med ont i rubriken. Att det hela ligger hos mig själv, att avgöra vad som händer i mitt liv. Det kan vara jobbigt för en bekväm man som mig att behöva ta tag i MITT liv. Vore ju mycket enklare om någon annan fixade, eller om det gick att ta ett piller osv för att få resultatet att bli till nytta för mig.

På min hemsida www.facetten.co säger jag ”Unna dig att må bra”. Det låter ju bra och enkelt, men mitt problem är att jag inte tagit till mig detta själv. Jag kan lätt coacha och inspirera andra till att inse det, men själv har jag ställt mig på sidan om.

Denna insikt kom till mig nu på morgonen när jag känner mig hängig och orkeslös. Många tankar far igenom mitt huvud just nu. Många varför har jag gjort si eller så, varför har jag inte gjort si eller så osv.

Den strösta frågan handlar om varför Unnar jag mig inte att må bra, när det gäller min diabetes? Jag vet ju, rent intelligensmässigt att om jag äter rätt, rör på mig osv, kommer min diabetes att må mycket bättre. Något hindrar mig, kalla det Jantefjanten som sitter på min vänstra axel och skriker: DU SKA INTE MP BRA, DU ÄR INTE VÄRD DET…

För att få tyst på honom gäller det att ta komandot och visa vem som bestämmer. Undrar om någon annan kan göra det åt mig…. Nej, jag skämtar bara, det är givetvis mitt ansvar. Det gäller att börja NU, inte vänta tills måndag eller att något annat ska klaras av först. Det är bara undanflykter som inte leder nån vart.

Ha en skön söndag och vecka, nästa helg är det advent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar