Det kom ett mail

Det kom ett mail

Det kom ett mail som gjorde mig oerhört glad och tacksam. Jag har fått deras tillåtelse att dela det vidare men väljer att göra det anonymt.

Hej Torkild!

Vill börja med att tacka för en inspirerande stund i Borås, jag vill nog säga att den gjorde skillnad för oss som familj. Vi har 3 st barn, 2 flickor, 26 och 23 som flyttat och en grabb som är 19 som bor hemma. En underbar son som idrottar och duktig i skolan men som vi det sista året inte sett mått bra. Han orkar med skolan, krav.. Ja, han vill leva sitt liv utan förpliktelser och vad det innebär att bli vuxen.. Vi har inte nått honom, han ”orkar” inte prata säger han. Vi kände att vi nått världens ände, vi har provat allt! Kärlek, mutor, konsekvenser, ja allt! Från Jan -16 kände vi att förändringen måste komma från honom.

Han satt som på nålar i Borås och ville gå flera gånger.. ”Orkar inte lyssna, klarar det inte”. Han vågade nog inte ”känna”. Men han blev kvar hela föreställningen och nu till det underbara. Min man pratade med honom efteråt och han sa att mådde så dåligt. Äntligen en liten öppning..

Dagen efter pratade vi i 2 timmar, vi grät tillsammans och han satte ord på sina känslor, det har pågått i 2 år och han vill nu ha professionell hjälp hur jobbigt det än må vara.

Jag vill nog påstå att din föreställning påverka honom och kanske t.o.m. räddade honom. Tack för att du nämnde ungdomen i salen och det hemska du upplevt om att må dåligt i denna ålder oavsett händelse. Jag personligen blev oerhört rörd av din berättelse. Jag tror han blev stärkt i att man kan må dåligt och det finns hjälp men ansvaret ligger på honom. Det finns ingen QuickFix och det krävs en prestation av honom. Vi alla i familjen, även tjejerna som maktlöst sett sin lillebror må dåligt och blivit mer sluten och tillbakadragen vill skicka ett stort TACK!

Fortsätt med det du gör då det gör skillnad

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar