Det är bra och det kommer bli ännu bättre

Det är bra och det kommer bli ännu bättre

Det är måndag och jag sitter på tåget som precis har rullat in på Hässleholms station. Det är augusti, vädret är ok och jag är på väg till Lidköping. Till min första föreläsning efter sommaruppehållet som för övrigt har varit ett bra och återhämtande uppehåll. Men nu är jag fulladdad inför höstens uppdrag och ser verkligen fram emot att få komma igång igen.

Jag har dock gjort ett aktivt val i år jämfört med tidigare år och det är att starta upp i lugnt tempo. Det är inte många uppdrag i augusti just av den anledningen men sen är det full fart igen. Anledningen till det är främst att min kropp behöver det, min familj behöver det och för att det går rent ekonomiskt. Våren var otroligt intensiv och jag tror att jag slog alla personliga rekord om det nu finns några sådana. Det var mycket företagsuppdrag, det var mycket folk på mina egna föreläsningar, det rullade in mycket pengar till bolaget och jag var borta alldeles för mycket från min familj. Det sistnämnda är inget bra rekord att slå så jag vill vända riktning på det och prioritera dem så som de är värda.

På alla mina resor hade jag gott om tid att fundera på det mesta i livet för i mitt liv har det hänt mycket de senaste åren. Det har varit många roliga händelser men också några tuffa och tråkiga. Jag har insett att det hänt mycket med mig också. Jag har förmånen av att ha fått bli äldre och på den vägen omvärderat mina personliga värderingar. Jag har insett värdet av att leva efter att ha varit nära döden för tre år sedan. Jag har insett att jag kan visst starta eget företag drygt 50 år gammal efter alla år som fast anställd. Jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv, att lyssna på min kropp och njuta i stunden över det jag får uppleva.

Men det kom i våras även mörka tankar över mig. Så pass mörka att de är inte mogna att berätta om i detalj i detta forum. Tankar som fick mig att fundera på andra möjligheter och lösningar i livet. Tankar som ledde till känslor som gjorde mig rädd. Rädd för att jag ville inte känna de känslorna. Känslor som gjorde att jag ibland inte mådde så bra på insidan. Men det var inget som jag visade utåt för jag var tvungen att komma överens med mig själv om det jag känner är rätt eller inte. Jag vet ännu inte helt svaren på de frågorna men jag har gjort en del aktiva val för att ta reda på dem. Saker och ting pågår och behöver få göra det ett tag men jag är på rätt väg och jag mår bra.

Jag får ofta frågan om jag lever som jag lär och jag svarar alltid att det gör jag inte. Men jag gör så gott jag kan för jag är människa precis som alla andra med allt vad det innebär. En dag kanske jag skriver här vad jag kom fram till eller så gör jag det inte. Men en sak kan du lita på och det är att jag gör något åt det jag vill komma fram till och det gör jag så gott jag kan utifrån att leva som jag lär.

Det känns riktigt bra igen att vara på väg, både vad gäller dagens uppdra, kommande höst men även i livet. Jag har lärt mig mycket om mig själv i sommar och jag vet vad jag behöver för att må bra i mitt liv. Jag har insett att jag kan lära mig mycket mer och jag kommer fortsätta att ta reda vad det är jag behöver i mitt liv. Jag kommer fortsätta att ifrågasätta mig själv för jag är så grymt nyfiken på det mesta i allmänhet och på mig själv i synnerhet.

Kom ihåg att livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild Sköld

Följ mig gärna på Instagram. https://www.instagram.com/torkildskold/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 29 nov: Göteborg

  Biljetter kvar
 • 30 nov: Kungsbacka

  Fullbokat
 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat

Alla öppna föreläsningar