Att ta steget

Att ta steget

Att ta steget

Lång tid innan jag vågade ta steget att bli egen företagare gick jag omkring med ursäkter för att inte göra det. Ursäkter som att det är ett stort steg, jag är för gammal, det är en lång väg, jag måste tänka på familjen, det är lättare sagt än gjort och inte mins vad skall alla andra tänka om jag misslyckas?

Men en dag kom jag på att jag kan gå runt och tro på mina ursäkter men jag kommer inte veta om de stämmer förrän jag har provat. I efterhand kan jag säga att det var ett steg av alla de jag har tagit i snart 3 år som var svårt och det var det första. Men när jag hade tagit det första steget var jag tvungen att ta det andra, det tredje osv. Nu märkte jag dessutom något annat och det var att när jag hade kommit en bit på väg så såg jag nya stigar att vandra vidare på. Stigar som har varit helt fantastiska men som jag aldrig hade sett om jag inte hade tagit första steget.

Alla ursäkter jag hade var bara mentala barriärer för att jag var rädd. Barriärer som bara fanns i mitt huvud. Det var inte lätt att ta första steget men faktum är att när jag väl gjorde det så var det ganska enkelt. Idag vandrar jag på fantastiska stigar och jag hittar nya hela tiden. Inget kommer av sig själv utan det är vad jag gör som får mig dit jag vill och vad jag vill det förändras hela tiden för det finns så mycket att göra, vilket jag aldrig hade fått reda på om jag inte hade tagit första steget.

Nu tänker en del att vad hade han gjort om han hade misslyckats. Då hade jag helt enkelt fått göra något annat men stolt över att jag vågade ta steget och det är aldrig ett misslyckande.

Jag menar inte att alla skall bli egen företagare men att ta steget kan vara något helt annat för andra. Det kan vara att gå in till chefen och säga det som har behövts sägas så länge. Börja träna inför den där utmaningen som du alltid har viljat göra. Säga förlåt till den som behöver höra det. Att ta steget kan vara inom väldigt olika områden. Jag är dock 100% övertygad om att eftersom jag, just jag, kunde göra det, då kan definitivt du också göra det du behöver göra.

Livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild Sköld

Är du intresserad av mina föreläsningar kan du läsa om dem här:
https://www.torkildskold.se/oppna-forelasningar/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar