ATT FÅ FÖRMÅNEN ATT KUNNA GÖRA SKILLNAD FÖR ANDRA

ATT FÅ FÖRMÅNEN ATT KUNNA GÖRA SKILLNAD FÖR ANDRA

Fick för ett tag sedan ett meddelande med historiska vingslag som gjorde mig riktigt glad:

”Tjenare Torkild, eller ska jag säga Löjtnant fortfarande?
Jag såg dig av en händelse på Facebook angående ledarskap och kände igen dig direkt från Skövde. Jag är Per Gardtman som tjänstgjorde på Stridsvagn 103 på PS 9 1986-87. Ville bara tacka för en trevlig och rolig tid i grönkläder. Ha det gött! Per.”

I tisdags kom Per på min föreläsning i Göteborg och det var riktigt roligt att ses igen nästan 30 år senare. Vi pratade en liten stund om livet i allmänhet och tiden i Skövde i synnerhet. Han tackade mig och bad mig hälsa och sända ett tack till Mats Rosensköld som också jobbade där då, att den tiden i försvaret och det och jag Mats gjorde då hade betytt mycket för honom resten av livet.

När vi skildes åt med en varm kram kändes det på riktigt att de åren i försvaret har satt sina spår på olika sätt. Jag längtar redan efter att få ta en kopp kaffe hemma hos f.d. värnpliktige men numera min vän Per nästa gång jag är i hans trakter.

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail