Torkild Sköld - Personligt Ledarskap

Torkild Sköld – Personligt Ledarskap

 

 

 

 

 


Härligt att läsa när någon som varit på min föreläsning kan återberätta mitt budskap så bra. Personligt ledarskap handlar om att all yttre förändring börjar med oss själva.

Det är först när vi blir bra på att ta hand om oss själva som vi blir bättre på att ta hand om andra. En människa som tycker om och accepterar sig själv för den man är har lättare för att tycka om och acceptera andra för den de är. En människa som är bra på att respektera sig själv blir bättre på att respektera andra. En människa som visar omtanke om sig själv blir bättre på att visa omtanke mot andra.

Tänk på när du sitter på ett plan och kabinpersonalen informerar om säkerhetsrutinerna? De säger då att du behöver sätta på dig din syrgasmask först innan du försöker hjälpa andra! Genom att sätta på dig masken först, kan du lättare hjälpa andra. Annars kan du bli en börda för dem.
Att ta ansvar för och tycka om sig själv för den man är handlar inte om att vara egoistisk. Det är när vi inte tar ansvar för och tycker om oss själva för den vi är som vi på sikt inte blir lika bra på att ta hand om och tycka om andra för den de är. Det är däremot ett egoistiskt tänkande. Som sagt, all yttre förändring börjar med oss själva. Sätt syrgasmasken på dig själv först.

”Igår var jag som sagt på en föreläsning av Torkild Sköld om personligt ledarskap. Precis som väntat så var den väldigt lärorik, samtidigt som han bjöd på sig själv och fick mig att skratta ett x antal gånger.

Huvudfokuset i föreläsningen handlar om att vi människor måste lära oss att ta ansvar över oss själva och förstå att det är vi som är den verkställande direktören i våra egna liv. Jag är den viktigaste personen i mitt liv, och precis som jag värderar mina nära och kära högt, så måste jag också värdera mig själv högt. Allra högst egentligen. Och hur behandlar vi de som vi älskar och bryr oss om? Det är också så vi ska behandla oss själva. Precis som att vi aldrig skulle trycka ner eller vara elak mot någon vi älskar, så ska vi heller aldrig göra eller tänka så om oss själva. Kan man inte älska sig själv, så kan man heller inte älska någon annan.

Han pratade också mycket om hur vi är som människor. Alla människor gör misstag. Alla människor har brister, dåliga egenskaper och gör ibland fel val. Men vi är aldrig fel. Vi får aldrig definiera oss med ett fel. Vi kan be om ursäkt för något vi gjort, men aldrig för den vi är. Aldrig någonsin. Det är när man blandar ihop dessa som man lätt tar illa upp och känner sig kränkt. Men kom alltid ihåg det: DU är aldrig fel.

Som ni ser på hans visitkort så står det en formel som han varje dag använder sig utav. Händer -> Reagerar = Resultat -/+. Med det menar han att vi själva är 100% ansvariga för vad vi får för resultat av olika händelser. Är bussen försenad så är det upp till mig att bestämma hur jag ska reagera. Ska jag välja att bli förbannad och svära över att VL aldrig kan vara i tid, eller ska jag välja att tänka att det kommer fler bussar och att de säkerligen gör sitt bästa? Utifrån hur jag väljer att tänka, så får jag antingen ett positivt eller negativt resultat. Det är bara jag som bestämmer vilket resultat jag vill få. Detsamma gäller de så kallade ”energitjuvarna” som jag själv alltid skyllt på. Där fick jag mig en känga. Det finns inga energitjuvar, utan det är jag som väljer att låta en annan människa dra ner mitt humör. Återigen, det är jag som är VD för min kropp och själ och det är jag som till 100% är ansvarig för mitt resultat.

Vi måste börja ta hand om oss själva. Älska, respektera och visa självdisciplin. Jag har i alla fall bestämt mig, och det är att från och med idag älska mig själv för den jag är. Alla människor är unika. När vi dör så finns det ingen annan som kan ersätta den du varit. Det finns bara ett exemplar av dig och den är det otroligt viktigt att värna om. Det är dags att sluta jämföra sig med alla andra runt omkring eftersom den enda vi egentligen kan jämföra oss med är oss själva. Jag har mina förutsättningar och du har dina, och det är aldrig realistiskt att jämföra. Förr eller senare skulle vi totalt bryta ihop som människa.

Det här går att jämföra med vår fysiska träning. Precis som med vår yttre kondition så måste vi också hela tiden träna på vår inre kondition. Det går såklart inte att andra sitt tankesätt helt och hållet över natten, men tränar man på det varje dag så kommer vi märka att vår vardag blir fylld av positivitet. Det är så jag tror att man blir en lycklig människa.

Avslutningsvis så ska jag berätta att jag och mamma köpte med oss den här gnällkepsen hem då 50 kronor går oavkortat till barncancerfonden. Är man en gnällspik hemma så är det denna keps på som gäller och ingenting annat, haha! Det får oss gärna att avstå ifrån klagomål och gnäll vilket resulterar till en trevligare stämning hemma. Men nu är det alltså dags att bli medveten om sina tankar och reaktioner för att fylla både min kropp, själ och vardag med betydligt mer glädje. VI ÄR ALLA BRA SOM VI ÄR. Kram på er och tack Torkild för en grym föreläsning! ”

http://johannaahlander.devote.se/blogs/29666367/torkild-skoeld—-personligt-ledarskap.htm#WriteComment

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail