Torkild Sköld – alldeles vanligt ovanlig

Torkild Sköld – alldeles vanligt ovanlig

Här är en artikel från när jag föreläste för Handelshögskolans Alumniförening i Göteborg.Torkild Sköld – alldeles vanligt ovanlig

Torkild Sköld är en av Sveriges bästa föreläsare inom personligt ledarskap och vinnare av priset som 2011 års bästa nya föreläsare. 20/3 föreläste han på HardRock Café i Göteborg för HHGA´s medlemar om ”Personligt ledarskap”.

Vilken timma vi alla fick när Torkild Sköld äntrade scenen och tog oss alla med storm. En timma full med skratt, inspiration och insikter! Torkild delade med sig av igenkännande berättelser i livet och vi var många som fick en del aha-upplevelser.

Han delade generöst också med sig av tips och verktyg till hur vi kan jobba med oss själva för att bli starkare i vårt eget personliga ledarskap. Något vi alla har nytta av både i privatlivet och i karriären.

Torkild menar att oavsett om vi arbetar som egen företagare eller är anställd så är vi alltid vår egen verkställande direktör i våra egna liv. Han säger att vi till och med kan se det som om vi driver våra egna företag. Då behöver vi lägga ner arbete på att planera insatser för att få ut det mesta möjliga av livet. Det är en position att leda dig själv. Arbetet innebär att vi dagligen måste ta beslut och utföra handlingar som påverkar hur vi utvecklar och förvaltar oss själva.

Torkild har en ovanlig förmåga att leka med ord för att skapa reflektion och ta oss till medvetenhet. Hans frågor om t ex vad är ledarskap, vad är en förebild och vad innebär det att vara självgod visar på just denna konst. För att det ska bli ett ledarskap krävs att vi skapar ledaren, för att bli en förebild måste vi vara bilden som går före. Och självgod, ja det tycker Torkild att vi alla absolut ska vara. För vi måste ju vara goda mot oss själva för att bli bra på att leda oss själva. Då blir vi ju samtidigt bättre på att vara snälla även mot de människor vi möter.

Grunden i det personliga ledarskapet är att träna sina personliga egenskaper för att kunna möta livets möjligheter och utmaningar på ett positivt sätt.
Det var ett stort engagemang från Torkild och vi är enormt glada över att ha fått möjligheten att lyssna till honom.

Torkild Sköld driver företaget Torkild Sköld AB. Han älskar att göra det han är bäst på, att föreläsa och dela med sig av sina erfarenheter och inspirera andra till att prestera och nå sina mål. Han har jobbat med ledarskap i över 30 år och jobbar dagligen med att hålla föreläsningar som berör och att hjälpamänniskor att växa. www.torkildskold.se

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar