Svag personlig integritet beror ofta på otränad självkänsla

Svag personlig integritet beror ofta på otränad självkänsla

En människa som har svårt att värna om sin integritet kommer att kämpa mot bristande självkänsla. De kommer att ha lättare för att förminska sig, ta på sig skuld, bry sig hela tiden om vad alla andra tycker och tänker om dem och de blir definitivt mer utifrånstyrda än de som har bättre integritet. När vi har en god integritet så blir vi bättre på att inte ta det som andra säger som personligt.

Att inte ta något personligt handlar inte om att vi inte bryr oss om vad andra säger och tycker utan det är snarare tvärtom. När vi har en god integritet så är vi bättre på att skilja på vem vi är och vad vi gör. Det är då vi inser att vi är så mycket mer än det vi gör. Det är då vi inser att vi kan alla göra fel men vi är inte fel. Det är då vi blir mycket bättre på att möta konflikter för vi förstår att andras synpunkter inte handlar om vem jag är utan det jag gör.

1961898

Det är bara vi själva som kan ta ansvar för och sätta gräns för vem vi är och vad vi gör. Det är integritet och i förlängningen ett gott personligt ledarskap. Ofta får jag höra att något är lättare sagt att gjort och för mig är det en tydlig signal på att det personliga ledarskapet behöver tränas, för ju starkare vi blir på insidan desto lättare blir det att göra det som är sagt och det är då vi får många nya vägar att komma vidare på i livet.

Det är då vi blir bättre på att ta tag i saker istället för att göra oss till offer.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar