Torkild Sköld

Svag integritet leder ofta till bristande självkänsla

En människa som har svårt att värna om sin integritet kommer att kämpa mot bristande självkänsla. De kommer att ha lättare för att förminska sig, ta på sig skuld, styrd av vad andra tycker och tänker om oss och blir definitivt mer utifrånstyrda än de som har bättre integritet. När vi har en god integritet så blir vi bättre på att inte ta det som andra säger som personligt.

Att inte ta något personligt handlar inte om att vi inte bryr oss om vad andra säger och tycker utan det är snarare tvärtom. När vi har en god integritet så är vi bättre på att skilja på vem vi är och vad vi gör. Det är då vi inser att vi är så mycket mer än det vi gör. Vi kan alla göra fel men vi är inte fel. När vi ber om ursäkt för något vi gjort så ber vi inte om ursäkt för vem vi är.

Det är då vi blir mycket bättre på att möta konflikter för vi förstår att andras synpunkter inte handlar om vem jag är utan det jag gör. Vi är så mycket mer än det vi gör.

Det är bara vi själva som kan ta ansvar för och sätta gräns för vem vi är och vad vi gör. Till grund för detta ligger våra personliga värderingar, vad är viktigt i våra liv och varför. När vi inser det så blir vi bättre på att värna om vår integritet och därmed vårt personliga ledarskap. Det är då vi blir ännu mer fria i att leva våra liv som vi själva vill. Det är du så värd så lev för allt vad du är värd.

Livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild Sköld

För mer material gilla min sida på Facebook. https://www.facebook.com/www.torkildskold.se

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar