Stoppa in i kroppen och stoppa in i knoppen

Stoppa in i kroppen och stoppa in i knoppen

Folk verkar ha bättre koll på vad de stoppar för mat i sina kroppar än vilka tankar de matar sin hjärna med. Hjärnan är precis lika bra på att ta till sig det vi tänker om oss själva som kroppen är på att ta till sig det vi stoppar i den. 

Om du hela tiden matar hjärnan med tankar som att; jag kan inte, det går inte, sådan är inte jag etc. ja då lyssnar hjärnan på det och fixar till att det blir så. Det är vad du säger till dig själv som skapar förtroende dvs självförtroende. Någon har sagt att tunga tankar tänkta tillräckligt länge i en trygg miljö tenderar att bli ens verklighet. 

Stanna därför upp och bli medveten om vad du tänker kring det som händer dig. Vi kan aldrig ta 100% ansvar för det som händer oss men vi har alltid 100% ansvar för hur vi hanterar det som händer oss. Det är det som är personligt ledarskap eller självledarskap som en del kallar det. Det är det som gör oss inifrån styrda istället för utifrånstyrda. 

Detta är inte lätt säger en del. Nej, men det blir lättare ju mer vi tränar på det. Om vi inte tränar på det så kommer det fortsätta att vara svårt. Vår Hjärna är skapad för att du skall överleva, vilket inte är så svårt i dagens samhälle. Vill du bli lycklig, må bra eller framgångsrik, oavsett vad du lägger för innebörd i de orden, så får du göra jobbet själv.

Ni som varit på en av mina föreläsningar vet hur för ni har fått verktygen och metoderna. 

Torkild Sköld

www.torkildskold.se/forelasningar/

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar