Torkild Sköld

Problem är möjligheter till framgång.

En dag föll bondens åsna ned i en brunn. Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen. Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt. Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen. Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen.

Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt. Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig. En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned.
Han blev förvånad över vad han såg. När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande. Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp. Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen.
Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten och vandrade lycklig iväg.

Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats.

Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi BESTÄMMER oss på riktigt för att aldrig ge upp.

(Okänd)

Skaka bara av dig … och gå vidare. Låter det för lätt? Det är det inte alla gånger men det kan vara om vi provar? Men vem har sagt att livet är lätt?
Jag tänker att i min värld så har jag inte 100 % ansvar för vad som händer mig men jag har 100% ansvar för hur jag reagerar på det som händer mig. Då blir jag mer inifrånstyrd än utifrånstyrd. För mig har alla mina motgångar i livet inkl. de allra jobbigaste, varit vägvisare till min framgång utan att gå in på vad jag lägger för värderingar i det ordet.

Väljer du att känna dig provocerad av mina ord? Då är det ditt val. Blir du nyfiken på hur det fungerar för mig? Kom på min föreläsning och jag ger dig verktygen.
https://www.torkildskold.se/forelasningar/

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar