Polisdrömmen

Polisdrömmen

Det kom ett mail från en kille som var på min föreläsning. Fantastiskt kul att läsa och jag tror att det kan inspirera många fler att göra det de behöver och nå sin dröm, genom att läsa detta. Vi har tillsammans bestämt att göra inlägget anonymt så namnet Sven är ett fingerat namn.


Hej Torkild. Jag var på en av dina föreläsningar som du höll i Norrköping i april 2018. Jag har under hela mitt arbetsliv arbetat som lagerarbetare. Och jag har verkligen vantrivts varje dag. Min pojkdröm har alltid varit att bli polis. Jag har under alla år intalat mig själv att ”Det är inte läge att söka just nu” av olika skäl. Ekonomiska skäl, personliga skäl o.s.v.

Efter att jag var på din föreläsning så blev jag verkligen motiverad att kliva ur min komfortzon. Rädslan att misslyckas förvandlades till att se drömmen mer klart än nånsin. När jag efterföljande arbetsdag återigen insåg att jag inte vill arbeta med lager så åkte jag hem och gick in på polisens hemsida. Jag såg att sökningen till polishögskolan redan var stängd. Och nästa sökning var först 7 månader senare, vilket fick mig att sjunka genom jorden. Men jag var ändå fast besluten att söka. När väl tiden var inne i november 2018 så misslyckades jag. Sökningen i maj 2019 misslyckades jag också.

Jag minns att jag gick fram till dig efter föreläsningen och tackade för att du hade motiverat mig. Jag berättade om min dröm om att bli polis, varpå du sa ”hör av dig till mig när du kommit in på polisskolan.” Och äntligen får jag skriva detta meddelande till dig. I oktober 2019 gjorde jag prövning igen, och den 16:e december fick jag ett brev som meddelande att jag är antagen!! Jag börjar polisdrömmen den 20:e januari.

Tusen tack för att du väckte mig och fick mig att inse att jag gick till mitt tråkiga jobb med egen vilja. Önskar dig all lycka, glädje och kärlek!

Mvh konstapel Sven

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar