Never Lost

Never Lost

Jag har sedan några månader tillbaka den stora förmånen att vara rådgivare åt ett UF-företag i Stenungsund som heter Never Lost och som drivs av 5 kreativa ungdomar med stor entreprenörsanda.

Ung Företagsamhet (UF) är ett utbildningskoncept för gymnasieelever mellan 16 och 20 år. Genom Ung Företagsamhet får de möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

UF läses inom ramen för kursen Entreprenörskap. Under ett år får de driva ett eget företag, ett så kallat UF-företag där de får sälja verkliga varor och tjänster. De går igenom ett företags hela livscykel, från start till drift och avveckling och får på så sätt kunskaper om och erfarenhet av företagande. De tar själv fram en affärsidé, genomför marknadsundersökningar och skaffar startkapital.

Never Lost är en vidareutveckling av pärlarmbanden Fuck cancer och jag tycker att Never Losts affärsidé är så bra så jag tänker inte berätta här vad den går ut på med risk att någon kopierar den. De har inlett ett samarbete med Missing people och de har mycket annat på gång. Jag tror stenhårt på deras affärsidé och jag är tacksam för allt vad jag kan bidra med.

IMG_5934_full.jpg

Den 18 oktober hade jag en öppen föreläsning i Stenungsund med nästan 180 åhörare. För er som lyssnat på min föreläsning vet att jag belyser vikten av att kunna skilja på sak och person i alla situationer.

Never Lost erbjuder sig inför denna föreläsning att göra ett armband till var och en i publiken med texten ”sak och person” för att marknadsföra sig och berätta lite mer om sin produkt. Jag kan lova att de fick slita för att bli klara i tid med alla armbanden men klara blev de och efter pausen i min föreläsning fick de möjligheten att presentera och marknadsföra sitt företag inför publiken i några minuter, vilket de gjorde med största bravur.

IMG_5945_full.jpg

 

Efteråt fick alla ett armband i en liten tygpåse med deras visitkort när de gick hem. Denna gest uppskattades verkligen och de fick även erbjudande om sponsring på plats. Jag var mest stolt över att de hade tagit möjligheten till detta initiativ att sprida informationen om vad de gör för några invånare i Stenungsund som sen kan sprida det vidare. Jag var ännu mera stolt över på vilket sätt de hade lagt ner hela sin själ i detta initiativ och att de gjorde det så bra, inte minst presentationen på scenen. Med vetskapen om att landet är fullt av ungdomar som dessa känner jag det som att tillväxten är tryggad.

Det är verkligen roligt och en stor ynnest att få vara er rådgivare. Tack till er alla fem:  Hugo, Ellen, Axel, Fillippa och Alex. Ni är grymma och det skall bli så kul att få fortsätta att följa er på er affärsresa.

Torkild

 

IMG_5937_full.jpg

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar