Min favoritfåtölj

Min favoritfåtölj

Då sitter jag igen i min sköna fåtölj och njuter av utsikten och en god mugg med kaffe. Jag tycker att jag har en riktigt skön favoritfåtölj för den tar mig runt om i landet. Min favoritfåtölj finns nämligen ombord på SJ:s snabbtåg X2000. Jag föredrar att åka tåg framför flyg om det går för det är så mycket mer bekvämligt. Varför jag kallar det för min favoritfåtölj är därför att jag bokar alltid plats 40 i vagn 1. Då vet jag alltid var jag skall sitta och det känns lite skönt att veta det inför varje ny resa.

Så nu sitter jag alltså i min favoritfåtölj efter att ha varit i Linköping och föreläst för Migrationsverket. Jag har vid något tillfälle sett kolleger i föreläsarbranschen som tagit upp frågan om det verkligen är värt att resa runt i landet så mycket som man gör som föreläsare. De kommer visserligen fram till att det är det värt men det som slår mig är att den tanken aldrig har fallit in hos mig. Jag tycker det är en förmån att få resa runt i vårt avlånga land. Att resa för mig är avkopplande och energi givande. Inte en sekund att jag blir trött på att resa. Även när SJ blir försenade vilket händer rätt så ofta så tänker jag att nu fick jag lite extra tid till att gå och fika. Är det en fredag kan jag efter en veckas arbete unna mig en kall öl i bistron och jag kan kolla lite mer film på min dator.

En sak är säkert och det är att resa för mig det är en förmån i mitt yrke. Jag har alltid varit intresserad av resor och kanske är det därför som jag jobbade som reseledare för Ving i tre år i början på 90-talet. Så nu sitter jag i min favoritfåtölj och luktar på blommorna…….nej, dricker mitt kaffe skall det vara.

Namnlöst 6

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail