Lev innan du dör.

Lev innan du dör.

”I intoleransens fosterland, i Jantelagens, lagomhetens och mellanmjölkens land… där får man inte vara för positiv, inte heller för negativ, inte för glad och inte för sur, ha en jävla balans mellan moll och dur.

Å nåde de som är lycklig eller kär, du ska inte tro att du någonting är. Man ska ha det lagom jävligt men aldrig klaga, om man sin omgivning ska behaga. Man får inte vara oseriös, men inte heller för ambitiös, då kan man anses va pretentiös, och är man snäll är man tydligen religiös.

Vänner ska man ha några men inte en hel drös, och roligt får man ha ibland men inte alltför mycket ös! Ska man vara kvinna eller tös, en mild gudinna eller brud med klös, inte för smal och inte för tjock, får man gå ut i morgonrock? Inte för ytlig och inte för djup, då åker du ner för förtalets stup.

Fattig eller stålar i kassan, nä du måste följa den stora massan. Du får vara personlig men aldrig privat, bara lagom trevlig och lagom kavat. Folk dömer och snackar skit, den som är sig själv hör inte hit, och vågar du bryta mot normen, har du orsakat stora stormen!

Nä håll dig på mattan och du gillas som attan. Buga för Jante som andra gör, håll dig i fållan som alla bör, var bara lagom så du ingen stör, då har du slutat att leva innan du dör! ”

Eva Oskarsson

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar