Letar du efter problem eller möjligheter

Letar du efter problem eller möjligheter

Personligt Ledarskap

Att skriva på min sida på facebook som heter Personligt Ledarskap är fantastiskt kul. Framför allt eftersom det är så uppskattat av många, vilket de visar genom att skriva det till mig. Stort tack till er alla.  Jag lägger ut citat och bilder framförallt som jag hittar på nätet, men en del sätter jag ihop själv och det skriver jag mitt namn på. Oavsett vad jag lägger ut så ger det fantastisk respons och sedan jag startade sidan för 18 dagar sedan har redan över 800 gått med. Wow

Sen har jag en annan kategori och det är de där som skall slå hål på ordspråk och bildtexter. Jag skrev i ett inlägg att det kommer bli bättre i framtiden. Då är det någon som går in och skriver: Vi vet inget om framtiden. Jag blir varken arg eller stött av deras skrivande, jag tycker bara att det är tragiskt att de tänker så. Att man verkligen bara orkar att gå runt och leta fel. Det finns ett uttryck som säger:

”Energy Flows Where Attention Goes”

Den tycker jag är toppen för det säger att om fokuserar på problem så fär vi problem.. Men den säger även att fokuserar vi på lösningar så hittar vi lösningar. Jag har genom åren att lösningen på ett problem är just lösningen. Jag behöver inte grotta ner mig i problemet utan det räcker med att hitta en lösning för att problemet skall vara borta.

 

Problem eller lösning

Låt säga att du är ute och kör bil och plötsligt kommer du fram till en plats där ett stort träd hamnat över vägen. Om du då bara fokuserar på problemet (trädet) så lär det inte hända något på ett tag. Om du istället tar fram en karta och hittar en omväg så har du hittat en lösning. Trädet lär ändå ligga kvar ett tag till men i denna stund så har du kommit förbi problemet genom att hitta en lösning och lösningen har inte med trädet (problemet) att göra.

Positivt tänkande är inget för mig

Jag är inte mycket för positivt tänkande för det är som att stoppa huvudet i sanden och inte låtsas som om problemet finns, rena rama förnekelsen. Det jag menar är att vi skall fokusera på ett positivt alternativ. Precis som i problemet ovan så ser vi möjligheter men vi förnekar inte att problemet är kvar, det har bara inte med lösningen att göra. Det handlar om att göra aktiva val och skapa resultatet därefter. Det gäller att vara inifrånstyrd och inte utifrånstyrd.

Förutsätt framgång

Så om vi ändå skall leva livet här på jorden så kan vi ju förutsätta framgång istället för motgång. Vill vi hitta fel så kan vi alltid göra det. Det är som någon sa att den som säger att han är frisk har inte blivit tillräckligt läkarundersökt. Hur inspirerande låter det på en skalla från 1 till 10?

Alla får göra som de vill men jag vet vad jag fokuserar på.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail