Torkild Sköld

Karlstad

Igår föreläste jag i Karlstad och det var en härlig kväll. Förutom en sak. Jag blev opererad invändigt i näsan för ett par veckor sedan och svullnaderna gör att det trycker på hörselcentrat så jag hör dåligt. På kvällen när kroppen är trött blir det ännu sämre. Inget kul när jag skall föreläsa.

Så när jag börjar föreläsningen är det som att jag pratar i en burk. Det är svårt att följa publikens reaktioner och höra deras skratt. Men det är nu när det är svårare att höra utifrån som jag blir bättre eller rättare sagt tvungen att lyssna mer inåt. Det är nu det gäller att plocka fram den inre tryggheten, acceptera mig för den jag är, lita på att det jag gör är bra och fokusera på det. Leveransgaranti som Pontus säger som tränar mig som föreläsare. Nu blev det en bra föreläsning till slut för jag hörde bättre i föreläsningens andra del men jag var sliten efteråt.

I morse vaknade jag med en konstig känsla. En känsla av att jag inte var på topp igår, vilket jag egentligen var till slut fastän dålig hörsel, men ändå. Det händer att jag också tvivlar på vem jag är och vad jag gör men då har jag bra verktyg för att hämta upp mig igen. Ett verktyg är att skriva eller ringa till någon som känner mig väl. Men de viktigaste verktygen är de jag lär ut på mina föreläsningar för de fungerar hur bra som helst, inte minst på mig själv.

Så på väg till tåget klättrade jag upp på en staty i Karlstad för att komma upp mig lite och få bättre utsikt över livet här och nu. Sen är det ok att ibland känna att jag bara är hälften så mycket värd och gnälla av mig lite men i max 5 minuter. Jag är människa precis som alla andra med allt vad det innebär. Så mellan kl halv 9 och 08.30 nu på morgonen så var det 50 % rabatt på mig, men inte nu längre.

Nu är det 100 % som vanligt. Jag mår bra och jag tar mig an dagens utmaningar med glädje och entusiasm. Dessutom skriver många som var med igår kväll att de tyckte att det var en fantastisk föreläsning. Då är det ok att ha drabbats av en temporär hörselnedsättning.

Livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar