Julen 2018

Julen 2018

Den mest levande människan i ditt liv – du själv.

När livet dansar framför fötterna likt fjärilar som svärmar ovanför en äng på sommaren behöver vi knyta skorna och lyfta blicken. När solens strålar blir svalare med årstiden får vi skruva upp termostaten i själen.  När vinterdagarna fylls av mörker och kyla, kryper vi närmare dem vi älskar och behöver, tänder ett ljus och känner närheten av fysisk och själslig värme och den så viktiga beröringen. Ingen kyla i hela världen kan stänga ute den värme som den äkta värmen vi känner när vi är med de vi älskar, tycker om, behöver och vill vara med. Ingen människa i hela världen kan överleva utan beröring. Ingen.

En enda tändsticka kan övervinna det totala mörkret i ett stort rum. Ett enda ord från någon annan kan lysa upp en tung dag. En enda blick från någon vi möter i livet kan skapa den där pirriga känslan i kroppen som vi aldrig glömmer. En god tanke om oss själva kan vara berörande nog.  Ett leende kan vara den bästa medicinen när molnen döljer solen.

Vårt hjärta slår så länge vi lever så lev livet med hela hjärtat för allt vad det förslår. Vårt hjärta ger upp först den dagen vi dör så vi får aldrig ge upp så länge vi lever. Jag kan falla på livets stigar och andra kan fälla mig men jag kan resa mig själv och jag kan be om hjälp om jag inte klarar det själv. Jag är aldrig ensam så länge jag ber om hjälp och då slipper jag resa själv längs livets stigar. 

I hela livet finns det människor omkring mig som jag behöver, älskar, kan be om hjälp, skratta med, gråta ut  hos, diskutera med eller bara vara med. Jag kan skratta tillsammans med andra när livet lyfter upp min själ och jag kan låta andra torka mina tårar när livets vilda stormar skymmer mitt annars så solrika sinne. 

Men mitt i alla dessa behov av att bli sedd, lyssnad på och bekräftad står det en människa som ingen annan. Den människan är jag själv i mitt liv och det är du i ditt liv. Den människan är den viktigaste i våra liv och den människan behöver vårdas. För oavsett om du har många eller få vänner så är du alltid den viktigaste människan i ditt liv. För utan dig själv kan du varken bli sedd, lyssnad på, bekräftad eller älskad. 

Älska dig själv för den du är, vad du har och vad du gör. Bekräfta dig själv för den du är och kom ihåg att bara du kan vara bäst på att vara dig själv.

När du gör det kommer du vara den mest välmående, lyckliga, älskvärda och levande människan i ditt liv. Idag, imorgon och alla andra de dagar då livet dansar framför dina fötter. Så knyt skorna, lyft blicken och njut av att ha förmånen att få vandra på dina stigar i livet. 

Med mina tankar låter jag kärleken flöda till dig denna julafton och alla andra dagar likt fjärilar som svärmar ovanför en  äng och önskar dig en riktigt GoD JuL.

Torkild

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar