Håll dina löften till dig själv

Håll dina löften till dig själv

Om vi bryter våra löften vi har med andra så tappar de förtroendet för oss, men om vi bryter våra löften till oss själva så tappar vi förtroendet för oss själva.”

Jag skriver om det idag för jag tror inte att folk förstår vidden av hur viktigt det är. Det handlar både om etik och värderingar. Ifall vi inte håller vårt ord till oss själva som vi gör till andra, så kommer det att äta upp självkänslan inifrån. Vi har alla förstått att för att behålla ett upparbetat förtroende så måste vi visa att vi lever upp till våra värderingar och har en etisk grund att stå på. Det är inte vad vi säger till andra vad vi skall göra som bygger förtroende utan det är vad vi visar i handling som bygger förtroende. De som bara går omkring och snackar utan att visa på handling tröttnar vi snabbt på och tappar förtroendet för. Det är de som jag kallar för snackepellar. Men de som står upp för vad de säger och lovar genom att visa på resultat, det är de vi gillar och har förtroende för. En hedersman skulle min far ha sagt om en sådan person.

Ifall vi går omkring och sätter upp löften till oss själva, t.ex. nyårslöften, så är det otroligt viktigt att vi uppfyller dem. Därför ifall vi bryter löftena hela tiden så kommer vi snart inte tro på oss själva längre, precis som vi inte tror på de som bara snackar eller bryter sina löften till oss. Det är otroligt viktigt att aldrig sätta upp ett löfte till dig själv som du troligtvis inte kan hålla. Ifall du känner att du ger dig själv löfte som du med stor sannolikhet kommer att bryta så sätt aldrig upp det löftet. Ifall vi regelbundet bryter våra egna löften så går det med största sannolikhet emot våra värderingar och vår moral, vilket kommer leda till att vi inte tycker om oss själva och därmed så sjunker självkänslan. Egentligen så är det ett övergripande löfte som vi alla bör ge oss själva och hålla till 100%. Det löftet är att hålla alla löften vi ger till oss själva och till andra. Nu vill jag inte påstå att detta är lätt i alla lägen men det kan vara en god ambition att vilja uppfylla. Det är viktigt att komma ihåg att vi är bara människor men det får dock inte bli en ursäkt att gömma sig bakom.

Håll dina löften och se till att bli en person att räkna med.

Torkild Sköld

Är du intresserad av att veta mer så kom på en av mina föreläsningar. http://www.torkildskold.se/forelasningar/

 
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar