För mig är det att vara modig.

För mig är det att vara modig.

För ett tag sedan var jag hos en läkare och fick mitt besked efter en magnetkamera röntgen. Jag hade i lång tid gått med en axel som absolut inte ville som jag ville trots mutor med morfin och olika manipulations behandlingar. Läkaren tittade på röntgenresultaten och konstaterade att jag hade lite åldersförslitningar här och där, lite förskjutningar och lite artros eller som han uttryckte det: Du har har helt enkelt levt för länge. Vi skrattade gott åt det och skildes med ett glatt humör och helt överens om att livet är livsfarligt, det slutar alltid med dödlig utgång.

Idag har någon lämnat livet med alldeles för tidig utgång pga. av andras illasinnade handlingar, vilket är helt oacceptabelt. Fruktansvärt hemskt för alla drabbade. Finns inga ord eller svar på alla de frågor som uppstår i en sådan situation. Mina tankar går till alla som är drabbade på olika sätt.

Själv blir jag alltid illa berörd av att andra far illa och tyvärr så händer det runt om i världen varje minut, varje timme och dag, Alltid. Det är dock ingen ursäkt för det som har hänt idag, men det är i dessa stunder jag väljer att stanna upp och inte dras med i allt elände för mina känslor kan få mig helt på villovägar. Det har hänt förut och det kan hända igen, jag vet vad. Oavsett om det är stora eller små händelser för mig så tänker jag på Albert Einstein som uttalade följande ord:

”Vilken intelligent dumskalle som helst kan göra saker större, mer komplexa och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet och en hel del mod att göra det motsatta.”

Jag tänker att det är dagar som idag som jag behöver stanna upp, finna lugn och ro i min själ för att inte glömma att livet alltid går vidare. Inget får eller kan stoppa det. Det är i stunder som dessa jag måste stilla mig och inse att livet kommer fortsätta som alltid.

Tyvärr inte för alla och det gör mig ont, väldigt ont. Men livet går vidare för mig. Det får aldrig finnas något annat alternativ så länge jag har förmånen att leva. Det är viktigt att vara medveten om och tänka på idag, i mitt liv. För mig är det att vara modig.

Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar