Fantastiskt eller gott nog?

Fantastiskt eller gott nog?

Sitter i en trädgårdsstol och reflekterar över sociala medier vilket jag har extra mycket tid för nu på semestern. Tränar på att öka min skärmtid. Hellre uppkopplad än bortkopplad.

Härligt att läsa alla människors inlägg på Facebook om hur bra de har det. Glad för deras skull. Glad för all kärlek folk sprider på sociala medier. Jag föredrar kärlek före hat. Godhet före ondska. Lugn och ro före stress och press. 😍

Själv hänger jag med familjen hos svärföräldrarna några dagar. Gör inget speciellt. Latmasken frodas. Softar i trädgården. Fikar, fiskar utan napp, äter, surfar lite, fikar lite till, pratar med varandra om allt och inget. Funderar på hur vädret blir ikväll. Det reflekteras över molnen och om det går att sitta ute och äta middag. Någon vill gå och bada. Inte jag. Myggbett kliar. Katten har fått en fästing. I bakgrunden hörs ett tåg köra förbi. En helt vanlig dag på semestern. Det är gott nog. Inte fantastiskt men behagligt och helt ok. Typ lite lagom liksom. ☺️

Snart är det middag och det blir fisk. En sak är säker och det är att den inte är fångad av mig. Den är köpt djupfryst på Coop……eller var det kanske på Lidl? Men det är ok för det blir potatisgratäng till. Dock inte hemmagjord utan köpt i plastpåse klar för att värmas. Plasten sköljs ur och går till återvinning. Det blir inget bubbel till maten utan vi nöjer oss med vatten. Naturligtvis direkt från kranen via en karaff. Lagom ljummet. Svärfar har lingonsylt till fisken precis som han alltid har oavsett vad han äter till middag. Alltid. Det är som det ska vara.

Efter middagen sticker jag nog och fiskar igen dvs. om jag inte blir för mätt för då vilar jag 5 minuter på den lille visaren. Sen åker jag nog och leker lite med mitt fiskespö. Jag kanske inte får något men det är helt ok för då är det som det är för det mesta. För mig är det gott nog, för det mesta. För mig är det kärlek och det är det bästa. Kanske är helt ok fantastiskt i min värld för det mesta. 😘

Gör det som är det bästa för dig i din värld. Livet ska upplevas och inte bara överlevas.

Till dig från mig med kärlek. ❤️

Torkild

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

Alla öppna föreläsningar