Facebook en tutti-frutti värld.

Facebook en tutti-frutti värld.

För alla er som följer mig på Facebook ni skall veta att Facebook är i många avseenden en tutti-trutti värld. Facebook är inte på riktigt.

Jag brukar nämna de orden på mina föreläsningar och jag får alltid bifallande skratt av publiken för alla förstår precis vad jag menar. Det finns många som suttit framför skärmen och följt vad som skrivs på Facebook så pass länge att för dem har den digitala fiktiva världen blivit deras måttstock i det verkliga livet. Det har blivit deras verklighet. Men det är inte mycket som stämmer överens med Facebook och verkligheten. Däremot är Facebook ett komplement i det riktiga livet och rätt använt ett bra sådant. Men för min del blir det lite för mycket tutti-frutti ibland.

Jag vill vara noga med att markera att det jag skriver här handlar om mig och mitt synsätt. Jag har inga synpunkter på vad andra skriver eller lägger ut för bilder för det får var och en göra som den vill. Jag skall skriva om vad jag har kommit till för insikt med mitt agerande på Facebook sedan jag startade min företagssida 2012.

Jag har idag en företagssida som heter Torkild Sköld med drygt 120 000 följare. https://www.facebook.com/www.torkildskold.se och sen har jag en grupp som heter Personligt ledarskap med Torkild Sköld med drygt 45 000 medlemmar. https://www.facebook.com/groups/Torkild/

Ibörjan var jag väldigt mån om att jag skulle få många gillare, mycket delningar och kommentarer på mina inlägg så att fler ville gå med i dessa båda forum. Det var en massa ordspråk som andra skrivit, Nalle Puh bilder, bilder på änglar, kattungar och allt möjligt. Mitt ibland alla dessa populistiska bilder gjorde jag en del egna citat och lade ut men de försvann i mängden.

Men jag gillade inte alla dessa bilder och texter som andra har gjort och varje gång jag delade dem på mina forum så gjorde det ont i hjärtat. Det var nämligen inget jag stod för utan det var bara för att bli populär på Facebook för att få fler följare. Det var inte jag.

Under slutet av 2015 kom jag till en brytpunkt och det var att jag måste vara ärlig mot mig själv och mot mina följare genom att lägga ut sådant som jag tror på och kan stå för. Annars är det inte på riktigt. Jag vill ha forum som är mina och som handlar om sådant som är viktigt för mig och som kan vara andra till gagn i livet.

Idag lägger jag bara ut mina egna texter och ordspråk. Bilderna är oftast på mig själv och det är inte för att jag är en linslus utan för att det är mitt varumärke. Mitt företag är registrerat på Bolagsverket som Torkild Sköld AB och då är det jag som skall synas. Annars vore det som att Volvo gör reklam men att de använder ett annat bilmärke i marknadsföringen och det begriper vi alla att det är helt uppåt väggarna fel.

Det händer ibland att jag delar någon annans text men då är det för att jag kan stå för den och gillar den, men det blir mer sällan att jag gör det. Som en följd av detta har jag tappat en massa följare och det är helt ok för jag vill ha följare som gillar det jag gör och alla kan inte gilla det.

Jag använder även Facebook för att marknadsföra mina öppna föreläsningar för det finns ingen mediekanal just nu som är bättre för mig än Facebook. Många tror att det är bara till att lägga ut en annons och så ser alla den. Så var det för några år sedan men numera kostar det stora belopp för att synas med marknadsföringen på Facebook. Jag lägger ner mycket tid och pengar på Facebook och varje krona och minut är viktig. Då gäller det verkligen att jag gör något som jag tror på, som är viktigt för mig och som har något att ge andra.

Att gå på min föreläsning kostar men att läsa det jag skriver på Facebook det är helt gratis. Det innebär inte att det är sämre för det utan det är minst lika bra. Många frågar om jag inte skall skriva en bok. Det kanske jag gör en dag men nu bloggar jag istället på min hemsida www.torkildskold.se och där står allt som jag skulle haft med i en sådan bok och det är lättillgängligt, jag står för det jag skriver och helt gratis.

Så från min sida är det slut med Tutti-Frutti inläggen och framöver är det Torkild Sköld AB som står bakom och står för det som delas. Det är min verklighet ni får ta del av. Jag säger inte att jag sitter inne på sanningen men det är min sanning och den står jag för.

Hoppas vi ses länge till framöver.

Torkild

https://www.torkildskold.se/facebook-en-tutti-frutti-varld/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar