Ett bra gråt förlänger livet

Ett bra gråt förlänger livet

Ibland kan det vara riktigt härligt att få gråta ut. Att gråta är precis lika mänskligt som att skratta men tyvärr träffar jag alldeles för många som tycker att gråta skall helst undvikas. Absolut inte, att gråta är att stå upp för sina känslor och visa att vi är människor. Jag kan gråta av väldigt mycket.

Jag kan gråta när jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som får vara frisk, har en underbar familj och tak över huvudet.

Jag kan känna glädjetårar när jag smyger in på mina barns rum när de sover och ser mina änglar ligga där och ladda sin kropp och knopp för att möta livet nästa dag.

Jag kan gråta över hur glad jag är att för att jag får vandra här på denna jord, vilket var nära att det skulle ta slut sommaren 2013.

Jag har gråtit många gånger i mitt liv när det har känts så hopplöst, orättvist och rent ut sagt för jäkligt. Jag har gråtit när det fanns saker jag fick vara med om som jag inte vill gå in på här av privata skäl. Men gråtit har jag gjort många gånger av både glädje och sorg. Jag vill gråta för att min själ behöver gråta.

Vi brukar säga att ett gott skratt förlänger livet. Jag vill påstå att gråta är precis lika viktigt för mitt liv och min hälsa som att skratta.

Torkild

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail