En kreativ dag på havet

En kreativ dag på havet

Igår var jag iväg till Helsingborg för att träffa två kolleger och samarbetspartners, Carina Månsson och Urban Gattzén, båda två är dessutom riktiga superentreprenörer. Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle träffas och tura till Helsingör som vi kallar det när man åker fram och tillbaka några gånger.

Det är fantastiskt att träffa människor som Carina och Urban för vi hann knappt träffas innan idéer och potentiella projekt började sprudla från våra hjärnor.. Det jag gillar med Carina är att hon är en initiativsättare. Vad är det undrar du kanske. Det är ett ord som jag tycker passar bra på henne för hon tar inte bara initiativ utan hon förverkligar och genomför dem. Många jag träffar tar gärna initiativ men sen händer det inte mer.

Urban är en livskonstnär med stor aptit på att få skolan att bli bättre på att lära våra ungdomar vad entreprenörskap och företagande. Det är viktigt att de får det med sig innan det är dags lämna skolans värld för att ta steget ut i resten av livet. Urban har många strängar på sin lyra och de spelar han gärna på och hittar ny musik för att stärka sitt eget entreprenörskap. Dessutom är han en grymt bra fotograf,vilket är en bra kreativ ådra i alla sammanhang inom entreprenörskapet.

Vi hade en härlig dag på sjön och en trevlig lunch på en uteservering i ett somrigt Helsingör. Efter några turer på väg hem var vi inte helt säkra på om vi var i Sverige när vi bestämde oss föratt gå av. De hade nog druckit många öl tänker kanske en del, men se det var bara kaffe. Men vi hade så livliga och engagerande diskussioner kring samarbetsplaner och livet i övrigt så vi tappade orienteringen geografiskt.

Men väl i land så skildes vi åt och nu har vi konkreta planer på framtida samarbeten. Jag gillar det skarpt för att vilja göra något tillsammans är inte samma sak som att göra något tillsammans även om en handling oftast börjar med en vilja.

Nu vet vi vad vi skall göra och vi lär ha mycket kul framöver.

Torkild

 

1409123418_full.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar