Torkild Sköld

En innehållsrik dag.

Det började med att kunden på förmiddagen ringer två timmar innan föreläsningen när jag sitter på tåget och säger att de vill ha den andra föreläsningen än den de hade beställt och de vill korta ner den med en halvtimme. Det blev till att snabbt sätta mig rakryggad i stolen, ställa om hjärnan och plugga på för den andra föreläsningen har jag inte kört på nästan ett år. Men det är inget att gnälla över utan bara till att ta tag i och leverera. Ibland kan skjuta från höften träffa rätt och det gjorde det idag. Med råge.

Fick en fantastisk blombukett efter föreläsningen i Stockholm idag. Blev jätteglad för den men eftersom jag inte skall hem ikväll så hade den vissnat. Jag stoppade en okänd tjej på stan som jag gav buketten till och förklarade varför. Hon blev både förvånad och fantastiskt glad. Därmed kom buketten till glädje för någon igen. Delad glädje är dubbel glädje.

Blir överrumplad när jag senare kommer till platsen för kvällens föreläsning i Södertälje att det står ett filmteam som vill filma mig. Men riktigt så var det inte. De spelade in en film om Björn Borg på den plats där han växte upp och tränade mot en garageport, vilket var kvarteret bredvid där jag skulle föreläsa.Vid föreläsningen fick jag 2 headset och 2 mikrofoner med enligt hotellet nya batterier. Alla lade av under föreläsningen pga. dåliga batterier så jag fick använda den gamla militärrösten som förstärkare till alla de 180 som hade valt att komma och lyssna ikväll. Tur att jag är ledig imorgon så stämbanden får vila.

Nu sitter jag på station Södertälje syd och nattåget hem till Skåneland är en halvtimme försenat och avgår preliminärt kl. 00.05. Men jag bryr mig inte för alla gnällkepsarna såldes så det blir en bra slant till barncancerfonden och 1000 visitkort med den ”magiska framgångsformeln” delades ut och som kan påverka människors val i livet. Tåget kommer alltid fram förr eller senare.

 

Som sagt en händelserik dag men ack så kul, riktigt kul.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar