Torkild Sköld

En berikande och minnesvärd dag i livet.

Bilder från gårdagens harrfiske i Långan utanför Östersund. Min gamle officerskollega Mikael Frid tog mig ut på en av mitt livs största fiskeupplevelser. Härligt väder ,strömmande vatten att hålla balansen i 😉 och bra med fisk. Jag fick låna både flugfiskeutrustning och vadarstövlar, vilket jag inte har använt på 30 år men det gick bra. Totalt plockade vi ett tiotal fiskar varav vi sparade en som tillagades direkt över öppen eld. Den inmundigades med knäckebröd och tjockt med smör och smaken går inte tillnärmelsevis med beskriva ord magiskt bra det smakade.

Harr är en fisk jag har läst om ända sedan jag som liten pojke började fiska men aldrig haft möjlighet till att fånga tidigare eftersom den inte finns i södra Sverige. Så lyckoruset jag fick i kroppen när jag landade min första harr var obeskrivlig. För en del kan det låta lite konstigt men i min värld är det som sagt stort, mycket stort. 

Så än en gång stort tack Mikael för att du gav mig möjligheten till att uppleva detta. Jag kan lätt säga att det slog alla gånger vi vårdade stridsvagnar tillsammans på P7 under 80-talet. Jag ser fram emot att få fiska fler gånger tillsammans med dig.

En dag som gav kraft, energipåfyllning och minnen för livet.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar