Där uppe ovanför molnen är allt som det alltid är.

Där uppe ovanför molnen är allt som det alltid är.

Har du precis som jag dagar ilivet som känns tyngre än andra dagar? Det är jag övertygad om att vi alla har någon gång.Saker och ting måste tas om hand när de dyker upp. Annars blir de till problem. Ordet problem kommer ur Pro blema och det betyder på grekiska ”före lösningen”. Detta innebär att det är något skjutet på framtiden. Jag undviker i det längsta att skjuta saker på framtiden som jag kan få gjorda idag. Eller som en kamrat från Umeå som jag studerade på universitetet med alltid brukade säga. Han sa att man skall få saker bortgjorda, dvs göra dem direkt. Jag gillar det uttrycket.

Jag har många olika verktyg för hur jag skall hantera olika utmnaingar i livet men sen kommer det ibland de tillfällena där jag inte riktigt vet hur jag skall anamma livet. Då brukar jag sätta mig ner i lugn och ro med en kopp kaffe. Sen vänder jag blicken upp mot himlavalvet och bara låter blickan se vad den ser. Sen tänker jag att oavsett vilka problem jag har här nere på jorden så är allting däruppe precis som det är de dagarna jag inte har några problem.

Jag sitter kvar tills jag känner att tankarna verkligen har satt sig i sinnet och oftast brukar det känas mycket bättre efteråt. Många gånger har det hänt att jag efteråt inte längre upplever problemen som lika stora längre. Det har även hänt att jag skrattat lite för mig själv och tänkt att om jag inte har större problem i livet så har jag inte mycket till problem.

För mig har detta inget med positivt tänkande att göra ute det är vad jag kallar för RMT (Realistiskt medvetet tänkande).

Jag vill inte säga att detta är en lösning för alla på deras problem utan det är endast utifrån min egen erfarenhet. Men detta förhållningssätt får mig att få distans till mig själv och livet runt omkring, vilket fungerar för mig. Livet skall upplevas och inte bara överlevas.

Torkild Sköld

https://www.facebook.com/www.torkildskold.se

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail