Bli framgångsrik genom att lyfta dig själv

Bli framgångsrik genom att lyfta dig själv

Skitsnack = otränad självkänsla.

[border]

Ett bra tecken på att självkänslan behöver tränas är när vi går omkring och pratar skit om andra. Att prata skit om andra handlar om att lyfta sig själv för att trycka ner andra. När vi tycker om oss själva för den vi är så har vi inget behov av att trycka ner andra. En person som är trygg i sig själv är inte lika hotad av vad andra tycker och tänker om dem och har därmed mindre behov av att prata skit om andra för att försvara sig själv mot sig själv.

Jag har den senaste tiden sett en del utövare inom personlig utveckling som själva visar på otränad självkänsla, som jag tolkar det. Det finns de som försöker lyfta sig själv och sin egen verksamhet genom att trycka ner andras metoder och verksamheter. Jag tycker inte att det är en bra strategi att försöka bli framgångsrik på. Jag tror nämligen att det finns plats för oss alla så länge det finns en ärlig avsikt med det vi gör.

[border]

Min metod för personligt ledarskap fungerar otroligt bra på en del men jag kommer aldrig påstå att det är den bästa metoden för alla. Jag kan gladeligen rekommendera andra metoder om jag tror att det skulle hjälpa personen i fråga. Jag tror dessutom att bara för att man har en legitimation ifrån socialstyrelsen att det per automatik inte gör någon bättre än andra på att hjälpa andra. Jag har haft klienter som gått många år hos psykolog men där det inte hjälpt, men där jag hade förmånen att kunna hjälpa dem med min metod. Dessutom är jag övertygad om att det motsatta förhållningssättet råder det med.

Jag tror att vi blir mer framgångsrika i det vi gör genom att göra det bra och för att kunna göra det bra så måste vi träna vår självkänsla varje dag, för det är precis som kondition en färskvara. Vill vi ha en bra kondition så måste vi träna och tränar vi så blir vi starkare. När vi blir starkare så orkar vi mer och når längre och det tror jag är en bättre strategi för att bli framgångsrik, vad du nu än lägger för aspekt i vad som är att vara framgångsrik.

Tro på dig själv och det du gör och lev för allt vad du är värd så skall du se att det kommer hända saker.

 

[image size=”medium” lightbox=”true”]http://torkildskold.se.preview.citynetwork.se/wp-content/uploads/2014/02/2012-04-26_16_11_11_vinn.jpg[/image]

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail