Att vara människa

Att vara människa

Idag är det långfredag och det är en dag som förr var för min del förknippat med att man skulle ha tråkigt. Varför kommer jag inte ihåg men jag har aldrig varit mycket för att ha tråkigt. Visst har jag haft det tråkigt som alla andra men jag är bra på att bli mer medveten om hur jag skall ta mig ur den situationen. På tal om medvetenhet kan det ju vara bra att vara medveten om hur det är att vara människa. Här kommer en beskrivning och det är med sådana ”livsråd” som med alla andra dvs. man får ta dem för vad de är. Jag tycker det är kul att läsa och reflektera kring dem men jag köper inte allt……bara en del 😉

DU HAR EN KROPP. Antingen du tycker om den eller hatar den så är den din så länge du lever.

DU LÄR DIG LÄXOR. Du är inskriven i en heltids informell skola som heter ”livet”. Varje dag i livets skola har du möjlighet att lära dig något. Du kanske tycker om det du får lära dig eller också tycker du att det är ovidkommande eller dumt.

DET FINNS INGA ”MISSTAG”, BARA LÄXOR. Att växa är en tid att lära av erfarenheten, av experimenterande.De ”misslyckade” experimenten är en lika stor del av processen som de försök som ser ut att vara definitivt lyckade.

EN LÄXA UPPREPAS TILLS DEN ÄR INLÄRD. Du får din läxa i olika former tills du har lärt dig den. Sedan kan du fortsätta med nästa läxa.

I E 128 (1)

 

ATT LÄRA SIG LÄXOR TAR ALDRIG SLUT. Det finns ingen del av livet som inte erbjuder läxor att lära sig. Så länge du är levande finns det nya läxor i beredskap för dig.

”BORTA” ÄR INTE BÄTTRE ÄN ”HEMMA”. När ”borta” har blivit ”hemma” för dig så finns ett annat ”borta” som verkar bättre än ”hemma”.

ANDRA ÄR ENBART SPEGLINGAR AV DIG SJÄLV. Det du ser hos andra är enbart en återspegling av dig själv enligt din egen uppfattning. Se det goda hos andra och låt bli att fokusera på deras skavanker, utan använd hellre dessa skavanker till att se in i dig själv.

VAD DU GÖR AV DITT LIV BEROR PÅ DIG SJÄLV. Du har alla de verktyg och resurser du behöver:vad du gör med detta beror på dig. Valet är DITT.

SVAREN LIGGER INOM DIG. Svaret på de frågor livet ställer finns inom dig. Allt du behöver göra är att vara klarsynt, lyssna, och tro på dig själv. Skrivet av: Cherie Carter-Scott i boken: If Life is a Game, these are the Rules.

Njut av påsken och se till att göra den precis så rolig som du vill att den skall vara. Livet är för kort för att ha tråkigt.  Torkild

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar