Är jag lyckligt lottad?

Är jag lyckligt lottad?

Det får jag ofta höra och jag håller med om att jag är lyckligt lottad. Men jag har en lång historia precis som du har din historia. Jag vet inte din historia och du och väldigt få andra har ingen vetskap om min. Jag får ofta kommentarer om att livet inte är så lätt och att jag är lyckligt lottad. Då tänker jag alltid att det är precis min erfarenhet av min egen upplevda historia, min resa. Livet är inte lätt men ingen har sagt att livet är lätt men det kan det ju vara ändå eller inte. Oavsett vilket, att vara lyckligt lottad är ett resultat av ett medvetet och långsiktigt fokus där motgångar ibland har varit vägledande på resan. Men turbulens, luftgropar och andra motgångar får inte ett flygplan att sluta sin resa. Precis så har jag valt att se min resa, bara jag kan uppnå det jag vill uppnå. Bara jag kan göra det jag behöver göra för att vara lyckligt lottad. Någon har sagt att den som har ett mål hittar sin väg. I min värld säger jag att den som vet varför den gör det den gör behöver inget mål för att hitta vägen det kommer av sig själv när drivkraften är varför istället för vill.

Jag tror att jag tvivlar och grubblar lite i allmänhet som vi flesta gör ibland. Men en sak som jag definitivt grubblar på och är medveten om är att jag aldrig låter min historia bli min framtid. För framtiden kommer en dag bli min historia och intill dess är den oskriven och intill dess är ingenting omöjligt. Det är omöjligt att säga att något inte är möjligt i framtiden. Allt vad jag har gjort fram tills idag heter historia. Det finns bara när jag tänker på det, det är därför det heter historia. Men det som komma skall heter framtiden och fastän jag inte kan se in i framtiden så kan jag göra något nu med den livserfarenhet jag har oavsett hur den är. Inte sitta och tänka på vad jag vill göra utan göra något för att det är viktigt för mig för jag är den enda människan jag kan förändra och det är ju tur de för hade jag kunnat förändra andra då hade de ju kunnat förändra andra, men se det kan de inte. Det är för mig i min värld att vara lyckligt lottad och det gör mig både stark inombords och mer ödmjuk mot min omvärld.

Jag är inte lyckligt lottad, jag har gjort mig lyckligt lottad.

Torkild Sköld

https://www.torkildskold.se

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar