Torkild Sköld

”You may say I’m a dreamer – but I’m not the only one…” av Marko Latva-Nevala

Idag gästbloggar Marko Latva-Nevala. Läs hans tankeväckande berättelse och gå gärna in och gilla hans sida.


 

Så skrev John Lennon, och så har jag alltid varit – en drömmare. I skolan fladdrade tankarna iväg, ämnet på svarta (jo, den var svart då)  tavlan lockade inte alls lika mycket som inspirationen utanför glasfönstret. Där bodde mina tankar, där löpte min fantasi gatlopp i eufori, där tänjde jag mina gränser – och sprängde mina mentala spärrar.

Drömmarna gjorde mig avskärmad från omgivningen. Min mamma lät mig aldrig passa brorsan eller lillesyrran, för när jag väl fick min Buster, Fantomen eller Seriemagasinet i nä en var jag uppslukad av pratbubblornas visdom och omgivningen försvann helt för mig.

Jag är likadan idag – en drömmare. Jag svävar iväg i tankar, jag utmanar min tro och mitt tyckande, jag provocerar mina övertygelser och framför allt – jag ifrågasätter normer, rutiner och vanor. Det innebär inte alltid att jag måste göra tvärtom – jag gillar bara att tänka att det kan vara så att det motsatta beteendet, att det som går tvärt emot majoritetens världsbild – egentligen är det rätta…

Jag drömmer om att vi kan bestämma över våra känslor, att vi har makten över vårt öde, att vi väljer själva hur vår historia ska påverka oss, att vi har alla resurser inom oss redan, att vi själva styr hur bra vi kan bli. Jag drömmer om att vi alltid kan välja att göra en händelse mer mörk eller mer ljus med våra tankar om händelsen. Jag drömmer om att vi likt fågelungen måste våga kasta oss ur boet – även när vi inte vet om vi är flygfärdiga än. Jag drömmer om att alltid tro på min färd, tro på mitt mål, tro på min förmåga – och tro på mitt mod att börja, fortsätta och aldrig ge upp. Jag drömmer om att vi inte kan mer än vi tror – så därför måste vi tro och drömma mer än vi kan.

Jag drömmer om att sätta avtryck, att beröra, att lyfta andra genom att lyfta mig själv. Jag drömmer om att våga sikta högt, på Bulls-Eye – för det är inte alltid att träffa målet som är det viktigaste – det som verkligen bygger oss är vad vi tvingas bli i vår strävan mot Bulls-Eye. Jag drömmer, och jag tänker inte låta det stanna vid en dröm – jag tänker vakna och förverkliga det!

Hoppas att fler där ute både drömmer och även lever sina drömmar. Drömmar är potentialens vägvisare – lev ditt liv spektakulärt!

”You may say I’m a dreamer –
and I hope I’m not the only one…”

Marko Latva-Nevala
aka Tips Fråncoachen

Gå gärna in och gilla Markos sida:
https://m.facebook.com/tips.francoachen

bild Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar