VILL DU BLI FRAMGÅNGSRIK?

VILL DU BLI FRAMGÅNGSRIK?

Jag fick frågan om jag vill bli framgångsrik. Vad då bli framgångsrik, det är jag redan.

Jag har fått vara med i snart 53 år, är frisk, har en fantastisk familj som jag älskar och som älskar mig och jag har underbara vänner i mitt liv.

Jag har skapat mig ett jobb som jag trivs med och som generar att jag har bra mat på bordet, kläder på kroppen, kan ta ett glas vin på helgen och har pengar över att skänka till välgörenhet. Mitt nuvarande jobb gör att jag kan vara med min familj mycket mer nu än vad jag har kunnat i mina tidigare jobb.

Jag har ett hus att bo i med en säng att sova i och jag har råd att betala räntorna på skulden så jag får bo kvar.

Jag kör omkring i en bil som börjar få några år på nacken. Den är inte snygg men den rullar och det räcker för mig.

Jag har förmånen att få bo i ett land som jag trivs i och där jag får vara den jag är betydligt mer än vad jag kanske hade fått vara om jag hade bott i ett annat land någon annanstans på jorden.

Allt utöver detta är lyx för mig och det behöver jag inte, men det jag har räknat upp här det kan jag inte undvara för att kunna vara den jag är. Det är kul med lyx ibland men det är inget jag behöver för att känna mig framgångsrik.

Jag jämför mig inte med andra utan jag uppskattar det jag har. Jag har förmånen att ha ett leverne som inte alla i detta land kan ha, vilket jag är tacksamt ödmjuk inför.

Så visst är jag framgångsrik och det vårdar jag och uppskattar varje dag för det är inget som blir av sig själv. Det är kanske inte detta som är att vara framgångsrik för dig men för mig är det.

Det är många som fokuserar på saker som de tror att de behöver, när de istället kanske skulle bli mer medvetna om vad det är de inte kan undvara.

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar