Torkild Sköld

Vilket lag spelar du i?

Idag har jag förmånen att ha Marko Tips Fråncoachen Latva-Nevala​

som gästbloggare igen.

Du är din omgivning, de lagkamrater du har, har betydelse för ditt resultat.
De kan höja din förmåga, de kan begränsa din förmåga – men de ÄR inte din förmåga. Välj därför dina medspelare med omsorg.

Väljer du Missmodet som målvakt, Fegheten som backpar, Uppgivelsen som innermittfältare, Rädslan som yttrar, Ohandlingen som forwards och Ursäkten som center – kommer du aldrig nå de segrar du skulle kunna nå. Du kommer spela i flera divisioner lägre än du är ämnad för, uppmärksammas av ingen, ge upp vid minsta smärta och motgång. Du tappar bort ditt liv lika lätt som du tappar bort en boll. Du kommer att gnälla, skylla ifrån dig, ge upp. Framgång har aldrig spelat i samma lag som Uppgivelsen.

Ha dock förtröstan – transferfönstret är ständigt öppet. Du kan när som helst byta ut dina lagkamrater till nåt bättre. Det finns en uppsjö av hungriga spelare som vill in i ditt lag, vill in på planen, det enda du behöver göra är att släppa in dem, ge dem chansen. Modet blir en strålande back, underlättar Självförtroendets målvaktsspel. Tilliten och Uthålligheten skapar underverk på mittfältet. Glädjens samspel med Positiviteten i anfallet rör verkligen om det för motståndarna.

Viljan, tillsammans med Passionen, gör avslut på avslut och då kommer målen i en strid ström. Segrar kommer, lycka består. Succé spelar alltid i samma lag som Glöden.

Det är inte bollen som avgör matchen, inte planen, inte domaren, inte publiken eller journalisten. Inte ens motståndarna. Det som avgör ifall ditt resultat ska bli mediokert eller fulländat är DU, och de lagkamrater du väljer. Matcher spelas på arenan – Men avgörs innan det.

Vilket jag spelar du i? Vilket lag vill du spela i?
Bygg det laget – Jaget är Laget.

Marko Latva-Nevala
aka Tips Fråncoachen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail