Vem vill sälja potatis i Thailand

Vem vill sälja potatis i Thailand

Det finns en story om en försäljningschef som skickade ner två potatishandlare till Thailand. Båda var erkänt skickliga försäljare och eftersom det var första gången de var i landet så skulle de redan första veckan skicka hem sina försäljningsresultat.

Den ena potatishandlaren ringde efter 3 dagar och sa: Här är inte lönt att sälja potatis. De äter bara ris och nudlar. Nej, detta kommer inte att fungera.
Den andra potatishandlaren ringer efter 4 dagar och är alldeles överlycklig. Det här kommer att gå hur bra som helst. Alla äter ris och nudlar. Ingen annan säljer potatis här. Här finns de stora vinsterna.

Summan av detta resonemang är att välja ett positivt fokus på det som händer oss. Naturligtvis skall man ta med i beaktning att det kan finnas negativa sidor av att det kan vara svårt att sälja potatis i ett land där alla äter ris och nudlar, men det är ett val vi gör men då kan vi välja tvärtom och se det ur ett positivt fokus istället.

F2 – Förutsätt Framgång! 

Så när du skall sätta dina mål så är inte de viktigaste vad du skriver utan hur du skriver det. En del måste städa, andra väljer att ha rent. En del måste träna, andra väljer att leva ett hälsosamt liv. Andra måste sluta röka medan andra vill leva ett långt och friskt liv. En del tvingar sig upp ur sängen medans andra väljer att gå till jobbet.

Bestäm dig, inte bara för att det kommer att bli bra, utan att det kommer bli mycket bra. Visst, det kan gå åt helvete, men å andra sidan kan det bli hur bra som helst! Så varför förutsätta något annat än bästa möjliga resultat? För det ligger ju till såhär: 
Oavsett vad du tar dig för, så kommer din inställning att påverka resultatet!

Förutsätt framgång och upptäck hur enkelt det kan bli att få det du verkligen vill ha. Been there, done that and have the smile on my face to prove it.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail