Torkild Sköld

Varför gör du det du gör?

Har du någonsin frågat dig själv varför du gör det du gör? Varför tror du vad du tror på, varför arbetar du med det du arbetar, varför bor du som du bor etc.? Tänk om du har fel. Jag säger inte att det är fel men tänk om du har bestämt dig för något du tror är bra men det kanske inte är det. Tänk om du skulle ha fel.

Precis så tänker jag om allt det vi har i hjärnan. Någon har sagt att vi inte skall tro på allt vad andra säger och jag vill påstå att det är likadant tvärtom, vi skall inte tro på allting vi säger till oss själva. Ett av de största hinderna till att uppnå det vi vill är att vi inte tror att vi klarar av det. Det handlar alltså inte om att vi inte klarar av det utan att vi har tillåtit hjärnan att tro att det är så och därmed begränsa oss. Det är lätt att hamna i det trygga, i mellanmjölkens land.

if-you-do-what-youve-always-done-youll-get-what-youve-always-got

Låt säga att du och jag träffas om fem år. Vi träffas helt plötsligt ute på stan och jag frågar dig:

1. Vad gör du annorlunda idag jämfört med för fem år sedan.

2. Vad är det du gör idag som du även gjorde för 5 år sedan?

3. Om vi träffas om ytterligare 5 år, vad är det för skillnad i ditt liv då jämfört med hur du har det idag?

Ta några minuter och fundera på dessa frågor och bestäm dig för vad du vill kunna svara på frågorna. Det som är så bra med denna övning är att oavsett vad du kommer fram till så sätter det igång processer i hjärnan och det är en bra början. Även om du inte vet hur du exakt skall kunna uppnå svaren på frågorna så är det viktigaste att du kommer igång. För att komma igång skall det till förändringar för att uppnå målen/svaren.

För att komma till en förändring så måste du antingen börja med något eller sluta med något. Om du inte börjar eller slutar med något så kommer det inte ske någon förändring. Du har alltid 100 % ansvar för ditt liv. Om du lägger några av dessa procent hos någon annan så är du offer för omständigheterna. Det kan vara när vi skyller på allt och alla. Det fungerar inte. Vi har alltid och kommer alltid ha 100 % ansvar för vårt eget liv.

Gå ut i livet och ta ansvar för det som händer dig. Bli mer medveten om hur du kan påverka dina resultat. Låt aldrig någon trampa på dig och ge aldrig aldrig aldrig upp. Du är bäst på att vara dig själv..

Lycka till.

Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 2 sep: Karlskrona

  Biljetter kvar
 • 3 sep: Kalmar

  Biljetter kvar
 • 4 sep: Växjö

  Biljetter kvar
 • 9 sep: Kungälv

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar