Våga skryt om dig själv.

Våga skryt om dig själv.

När ett företag berättar vad de är bra på kallas det för marknadsföring, vilket alla förstår är nödvändigt för långsiktig tillväxt. När en person berättar vad den är bra på kallas det för skryt, vilket anses som ofint och osvenskt. Då heter det plötsligt att du skall inte tro att du är någonting, vilket är helt fel för alla är verkligen någonting. Om ingen annan berättar vad vi är bra på så behöver vi göra det själva. Jag är för mer skryt där vi vågar stå upp för oss själva och inse att vi är unika som vi är. Vi måste tro på oss själva och det vi gör och inte gå omkring och skämmas för det.

Efter att ha jobbat med personligt ledarskap i många år är min erfarenhet att den vanligaste rädslan bland oss människor är rädslan för vad andra skall tycka och tänka om oss. Detta begränsar många i deras liv med att våga vara den de är för de uppträder på ett sätt där det är viktigt vad andra tycker om dem och det är dessutom mycket viktigare än vad de tycker om sig själva. De försöker hela tiden vara andra till lags och till slut orkar de inte mer och springer in i väggen och brinner upp.

Den dagen jag slutade att bry mig om vad alla tyckte och tänkte om mig fick jag helt plötsligt tid till att bry mig om andra istället, vilket blev så mycket bättre. När vi blir bättre på att ta hand om oss själva så blir vi bättre på att ta hand om andra. När vi blir bättre på att visa oss själva ödmjukhet blir vi bättre på att visa ödmjukhet mot andra.

Så stå upp för dig själv, var stolt över dig själv och tro på dig själv för det finns ingen som är så bra på att vara du som du är. Våga att skryta om dig själv för det är du värd, verkligen värd.

Kom ihåg att du är bäst på att vara dig själv och det kan du vara utan på bekostnad av andra. Hurra för dig, hurra för mig och hurra för alla andra.

Livet är för kort för att inte våga vara sig själv.

Torkild Sköld

3256031851_6d0a863f71_z

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar