Våga göra bort sig.

Våga göra bort sig.

Jag vet inte hur många gånger här i livet som jag har gjort bort mig. Ibland har jag velat sjunka under jorden medan andra gånger har jag bara skrattat åt det. Någon har sagt att gör vi bort oss och kommer att skratta åt det i framtiden då kan vi lika gärna skratta åt det idag. Oftast har det ingen större påverkan på de inblandade men det kan som sagt vara riktigt pinsamt ibland. Förra veckan gick jag på centralen i Malmö och kollade på min mobil för att se var bussen gick ifrån och det är då jag gick rakt in i ett plåtskåp så det smällde i hela byggnaden. Jag satt och sov på tåget en gång när jag blev väckt av personalen för jag hade börjat luta mig ut i gången så folk inte kom förbi.

Första gången jag var på Bodystep var jag den enda killen i en full lokal med härliga kvinnor. Mitt under passet snubblar jag på brädan och hamnar som en sköldpadda på rygg med allas blickar riktade mot mig. Sådana tillfällen kan ju vara pinsamma men jag har lärt mig att hantera sådant med ett skratt åt mig själv. Om jag däremot gör något så att det påverkar andra så ber jag om ursäkt ifall det behövs. För några år sedan innan jag började träna mitt personliga ledarskap så var jag livrädd för att göra bort mig för vad skulle folk då tycka och tänka om mig. Det är betydligt härligare att leva nu när jag inte bryr mig så mycket om vad andra tycker om mig när jag gör bort mig.

En viktig bonus med att träna sitt personliga ledarskap är att man tillåter sig att skratta åt sina egna pinsamheter. Det blir liksom ok att göra bort sig för oftast är pinsamheten den enda konsekvensen och den kan man bara hantera själv. Personer med vältränat personligt ledarskap tar inte sig själva eller sina liv alltför seriöst. Något oönskat händer – so what?! De begår ett misstag eller gör bort sig – so what?! Personer med bra personligt ledarskap har oftast bra humor och de är inte rädda för att bli till föremål för andras utskrattning. Här kommer en liten berättelse om att göra bort sig men rädda situationen.

1972479_848575715159694_483299425_n

 

 

 

 

 

 

 

 

En man som arbetade i en stor matbutik i Stockholm stod och plockade tomater då en kvinna kom fram till honom och bad att få köpa en halv grapefrukt. Mannen svarade att de inte sålde halva grapefrukter. Kvinnan insisterade på att hon ville ha en halv grapefrukt och inget annat. Mannen upprepade att det inte gick. Kvinnan fortsatte att insistera och till slut gick mannen in till sin chef, utan att märka att kvinnan följde efter honom dit.

– Det står en knäpp kvinna därute som vill köpa en halv grapefrukt , sa mannen till sin chef.

När han upptäckte att kvinnan stod alldeles bakom honom tillade han snabbt: – Och den här trevliga damen vill köpa den andra halvan.

Kvinnan gick ut, och mannen stod kvar inne på chefens kontor. Chefen berömde sin medarbetare:

– Det var den snabbaste räddning jag sett i hela mitt liv. Vilken hjärngymnastik! Var kommer du ifrån?

– Jag kommer från Sandviken, svarade mannen. Staden med de fula kvinnorna och det fantastiska bandylaget.

– Det var intressant att höra, replikerade chefen. Min fru kommer från Sandviken.

– Är det sant?! Utbrast mannen. Spelar hon back eller anfallare?

Ur Varför växer gräset av Kull och Hallberg

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail