Vad stoppar du in i din mun och i din hjärna?

Vad stoppar du in i din mun och i din hjärna?

Folk verkar ha bättre koll på vad de stoppar för mat i sina kroppar än vilka tankar de matar sin hjärna med. Hjärnan är precis lika bra på att ta till sig det vi tänker om oss själva som kroppen är på att ta till sig det vi stoppar i den.

Om man hela tiden matar hjärnan med tankar som att; jag kan inte, det går inte, sådan är inte jag etc. ja då lyssnar hjärnan på det och fixar till att det blir så. Någon har sagt att tunga tankar tänkta tillräckligt länge i en trygg miljö tenderar att bli ens verklighet.

Sunda tankar om sig själv är minst lika viktiga som att äta sund mat. Bli mer medveten om vad du tänker om dig själv så ökar chansen för en sundare mental levnadsstil. En del säger att vi inte kan välja våra tankar och det kan jag hålla med om när det gäller första tanken som kommer till oss för den kan komma så snabbt så vi inte hinner reagera utan måste agera. Men andra, tredje och fjärde tanken osv…. de kan vi ta och har ansvar för hur vi reagerar. Vi kan ju trots allt inte delegera ut vår tankeverksamhet till andra utan den måste vi själva träna på att bli bättre på.

Ett bra sätt att bli medveten om sina tankar när något händer oss är att mentalt ställa oss vid sidan av oss själva och fråga sig själv om det finns några bättre tankar jag skulle kunna välja nu. För när vi får distans till oss själva blir det ibland lättare att se vad som behöver tänkas annorlunda. Träning och åter träning ger med tiden ökad färdighet och det är aldrig försent att börja träna. Många säger att tankens kraft är stark men jag vill påstå att där är en kraft som är mycket starkare och det är när vi tränat oss på att välja våra tankar, för det är de tankar vi väljer som ger tankens kraft.

Inte lätt alla gånger men att inte träna alls och säga att något är lättare sagt än gjort det är däremot tanklöst.

Lycka till.

Torkild Sköld

Gå in och gilla Personligt Ledarskap. Sveriges största sida om hur du tar ansvar för och leder dig själv i livet.
https://www.facebook.com/www.torkildskold.se

3-1-Brain-Food

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar