Tänk om……..

Tänk om……..

Tänk om möjligheten att få uppleva ännu mer glädje ligger i att ge mer glädje?
Tänk om kärlek lättare kan komma till mig om jag själv ger sann kärlek till min omvärld för att ge och inte för att få?
Tänk om meningen med livet är att jag tar 100 % ansvar för vad jag gör det till, oavsett vad som händer mig?
Tänk om jag har makten att förändra mig genom att bli mer medveten om hur jag reagerar på det som händer mig?
Tänk om mitt medvetande är verktyget för hur jag upplever mitt liv.

Tänk om jag är som mest levande när jag är medveten om vad jag tänker, för det är i tankarna om det som händer mig som skapar hur jag mår och i förlängningen även mitt liv?

Tänk att det finns bara kraft i de tankar jag tänker för tankar jag inte tänker finns inte, så om jag då tränar på att tänka fina tankar om mig själv så kanske jag blir fin mot mig själv. Och ifall jag tränar på att släppa de ofina tankar som kommer till mig, som jag inte vill skall komma, ja då blir jag också fin mot mig själv.

Just nu tänker jag att jag är fullt medveten om att denna dagens handlingar skall summeras upp ikväll med fina och goda känslor.
Idag skall bli en riktigt bra dag. För att det skall bli så behöver
jag börja med en första tanke. En första medveten tanke. Allting börjar med en första tanke för vi kan inte börja tänka den andra tanken förrän vi har tänkt den första tanken, för då blir den andra tanken den första tanken. Det är dessutom som tur är bara vi själva som kan tänka våra tankar. Så bestäm dig nu för att ikväll skall du säga till dig själv att det känns som att dagen idag var riktigt bra, för att jag valde att tänka det jag tänkte för att kunna göra det jag tänkte göra. Nu menar jag inte att vi skall agera på ett respektlöst sätt mot vår omgivning, utan tvärtom. När vi blir bättre på att tänka goa och fina tankar om oss själva så blir vi bra på att tänka detsamma om andra.

Gör dig ännu en underbar dag för livet skall upplevas och inte överlevas.

 
Torkild Sköld

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar