Tälj fram ditt mästerverk av Marko Latva-Nevala

Tälj fram ditt mästerverk av Marko Latva-Nevala

Idag gästbloggar Marko Latva-Nevala. Läs hans tankeväckande berättelse och gå gärna in och gilla hans sida.


”Ser ni figuren som någon huggit fram ur trädstammen? Ett mästerverk i en park i Gävle jag såg för nån vecka sen. Jag vet inte vem eller vad den föreställer, men jag vet budskapet den sänder ut till mig.

Precis som Michelangelo hela tiden såg Davidstatyn i stenblocket, har denna konstnär hela tiden sett denna skapelse i trädstammen. Den har hela tiden funnits där, den är inte skapad, den är snarare frigjord.

Precis så är det med våra förmågor. Vi tror ibland att vi ska lära oss mer, lära oss något nytt, få nåt mer tilldelat oss utifrån, för att bli starka och välmående individer – men det är inte sant! Vi föds som genier, vi föds med alla resurser, vi föds färdiga – men livets skit av inlärd hjälplöshet, begränsningar, misstro, rädslor och förminskelser har byggt upp såna lager på lager av tvivel på oss själva och vår förmåga – att vi slutat försöka. Vi växer igen.

Ta fram huggmejseln och hammaren, ta fram kniven – och tälj fram det vackra, det starka, det fantastiska du har inom dig, dold bakom bark och sten. Du behöver inte tillfoga något nytt för att få fram din potential – du ska bara våga skala bort skiten som står i vägen för den…”

Marko Latva-Nevala
aka Tips Fråncoachen

Gå gärna in och gilla Markos sida:
https://m.facebook.com/tips.francoachen

bild 3 Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

  • 18 apr: Borås

    Begränsat med biljetter
  • 22 apr: Visby

    Biljetter kvar
  • 2 maj: Malmö

    Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar