Strategiplanering och från ordning till kaos

Strategiplanering och från ordning till kaos

Det är inte varje gång men det händer ibland att barnen vill följa med sin pappa och veckohandla. Tiden för det är ännu mer begränsad nu sedan Pokemon Go kom ut. Men idag hände det, de två som har sommarlov hängde med. Vi bestämde att vi skulle inte åka för sent så vi kom iväg i rimlig tid efter att de hade vaknat, eller rättare sagt när jag väckte dem. Vi kom iväg så pass tidigt som kl 13.

Första stopp blev ett ställe för näringsinhämtning så att denna kommande prestation med varuvagnen kunde genomföras. Under denna hastigt påkomna lunch uppstår en trevlig diskussion. Visserligen var jag inte aktiv i diskussionen mer än som ivrig lyssnare men det gjorde den inte mindre intressant. Ämnet är strategiplanering inför kommande årskurs. Det är nämligen årskurs 8 och 9 som gäller för dessa två damer.

Det handlar om hur betygen skall toppas i nian och hur man på bästa sätt kan nå dit. Det pratas om vikten av att prioritera och att då välja bort Youtube och andra sociala medier för att få mer tid till studier. Det handlar om att vara närvarande på lektioner och prestera bra för att få bra betyg och det handlar om hur man skall lära känna sin lärare för att bättre nå fram. Jag njuter som pappar av att lyssna på mina älskade två tjejers konversation för den är sprudlande, kreativ och riktigt rolig. Jag känner att dessa tjejer kommer att fixa det galant. Det visste jag förstås redan innan men det blev i min värld som stolt pappa ännu mer bekräftat i denna stund. Pappa gillar sådant. 🙂

Efter matintaget som kritiserades ganska tydligt med både positiva och negativa tyckanden var det dags att bege sig in i kaoset av överflöd och medvetet utplacerade sinneslockande erbjudanden. Platsen som innehåller allt det jag inte kan undvara och allt det som jag inte behöver. Stormarknaden.

Vi hade fått med oss en inköpslista hemifrån som jag knappt kunde tyda vad det stod och som hade kompletterats av barnens egna önskemål. Jag studerar innehållet på listan och ser att det mesta är rimligt att införskaffa men en del kan jag inte tolka vad där står.
Så jag ger barnen listan och säger: -sätt igång och hämta allt.

De tar gladeligen listan ur min hand och ger sig iväg. Jag följer dem på håll och njuter av det kaos som uppstår när de inte heller kan tolka vad mamma har skrivit. De springer fram och tillbaka för att leta upp och hämta saker. Nämnas skall att vi var på ett ställe vi sällan handlar på så bara det gjorde det hela lite rörigt. Men de skrattade åt sig själva och de hade kul ihop. Vid ett tillfälle fick de ringa till mamma och fråga vad Chili torsk är för något, men det var slarvigt skrivit för det skulle stod Chili färsk. Ännu en skrattsalva hördes.

De hittade slutligen allt som stod på listan och vi kunde lämna detta ställe med mindre pengar i börsen men med snart välfylld kyl och frys.

Kontentan av det hela är att strategiplanering på ledningsnivå (mamma) är nog så viktigt men det gäller att förstå vad som har planerats (inköpslistan) för att det skall bli effektivt genomfört om man nu inte har gjort den själv. Det finns många likheter här med hur andra organisationer i samhället fungerar men i vår organisation (familjen) är det viktigast att vi har kul ihop och det hade vi idag igen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar