Spegel, spegel, på väggen där...

Spegel, spegel, på väggen där…

Spegel, spegel, på väggen där… 
Varje morgon ses vi, men du ser inte mig, du ser bara dig. Detta trots att jag har så mycket gemensamt med dig. Jag följer dig vart du än går, vart du än tittar dig om så finns jag där, även om du försöker blunda, så står jag kvar så fort du öppnar ögonen. 
Jag ville vara som du, jag klädde mig som du, klippte mig som du, när du la luggen på sned, gjorde jag också det, när du log mot mig, smälte jag – och log tillbaka. I början gillade du mig, du fascinerades av mig, vi umgicks ganska flitigt du och jag. Men medan åren gick, så blev jag mer ett redskap i din ägo, nåt att förstrött titta till, eller ha med sig. Ibland såg jag för jävlig ut, då ville du inte veta av mig. Ibland var jag riktigt fin, uppklädd och dann, men då såg du bara dig, jag var bara en symbolisk reflektion av dig. 

Jag har vart med dig i vått och torrt, ur och skur. Jag ska ärligt säg att i mig ser du orsaken till de flesta missöden i ditt liv, jag erkänner det. I princip allt som gått åt helsike är jag en del av. När du var underbetald, när du inte hade tid, när du inte lyckades med jobbet, inte heller kärlekslivet. Jag säger inte emot dig där. Visst, du försökte hitta andra syndabockar, hur många som helst faktiskt, men om sanningen ska fram, vilket det borde en sån här känslig stund – det var jag, skyldig på alla punkter. 

Men kom ihåg en sak, att vid varje framgång, vid varenda lyckliga tillfälle, varje liten seger, när du lyste som starkast – då var det också tack vare mig. Så jag tar min del av ansvaret för fallen, det gör jag. Och jag tar även min del av de tillfällen du reste dig upp och kämpade vidare tills du klarade det. Glöm aldrig det. I fall som seger – står vi tillsammans. Så när vi nu har en stund ihop, så kan du väl tilltala mig så där härligt som sagorna påskiner, och utropa mitt rätta namn? 

”Spegel, spegel, på väggen där…” 

Med varma hälsningar 

Din Spegelbild 

Marko Latva-Nevala 
aka Tips Fråncoachen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail