När det inte blev som det var tänkt men blev ändå.

När det inte blev som det var tänkt men blev ändå.

Igår var jag och föreläste i Skövde och då hände det som inte får hända. Konferensstället fick inte igång sina bildskärmar och 5 minuter innan jag skulle köra igång fick jag bestämma mig för att endast använda blädderblock. Jag brukar annars använda mig av bildspel, ljud och filmklipp i föreläsningen för att förstärka mitt budskap. Men det är inget att gnälla över. Kunden har betalt mig för att komma dit så det var bara till att sätta igång och leverera. Jag har endast kört med bara blädderblock en gång förut och det är snart ett år sedan så jag är absolut inte intränad eller erfaren på det, men som sagt det är ingen ursäkt för att göra det jag är anlitad för att göra. Att föreläsa är min profession och den skall alltid vara 100%.

Jag kan lova att det inte var utan lite nervositet som jag drog igång men då gällde det att verkligen plocka fram min inre styrka och lita på mig själv. Det var ett ypperligt bra tillfälle att leva som jag lär och inte komma med dåliga ursäkter. Faktum är att det blev en helt annan föreläsning än vad jag brukar leverera och i vissa avseenden ännu bättre. Efteråt när jag satt i taxin på väg tillbaka till hotellet kom tankarna om att kanske enbart köra min föreläsning på det sättet framöver. Det blev nämligen en helt annan kontakt med publiken och min närvaro i rummet kände jag själv att den var mer påtaglig. Då skall ni veta att det har den alltid varit men det blev på ett annat sätt på denna föreläsning.

Idag när jag sitter på tåget hem så ramlar det in ett mail som gör mig otroligt glad och ödmjukt tacksam. Ett mail som får mig att ännu mer fundera på att endast köra med blädderblock framöver. Jag har valt att ta bort personens namn av integritetsskäl.

”Hej. Jag vill bara tacka dig Torkild för en så fantastisk föreläsning som du hade med oss igår kväll i Skövde och Systembolaget, det gav mig så många Aha upplevelser, igenkännande och detta ska jag verkligen ta till mig och försöka förvalta på bästa sätt. Du var verkligen grym på att fånga oss, har aldrig varit på en så humoristisk och rolig föreläsning, detta gav mig så mycket. Tack än en gång och Kram till dig!!

Med vänlig hälsning”

Nu är jag grymt laddad att förbättra min föreläsning ännu mer. Så du som kommer på min föreläsning framöver, räkna med att du kommer få närvara på en föreläsning som är bättre och mer givande än vad den har varit någonsin tidigare.

Torkild Sköld

Här kan du läsa var jag har mina öppna föreläsningar: https://www.torkildskold.se/oppna-forelasningar/

10435032_10152528780039232_3803594167810187695_n

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail