Självkänsla - att vara eller inte vara.

Självkänsla – att vara eller inte vara.

Idag hör jag röster som säger att de är trötta på allt som har med självkänsla att göra. De menar på att det börjar bli uttjatat. Vad säger vi då till alla de som inte tycker att det känns bra att vara sig själv? Är vi trötta på dem också. Skall de istället få en bokstavskombination eller skall det hittas på en ny diagnos för att sätta dem i ett fack eller skall vi bara strunta i dem?

För mig är det fullkomligt oviktigt om vi kallar det för självkänsla eller har någon annan etikett. För mig är det viktigaste att folk förstår att det går att tycka om sig själv. Att de får möjlighet att träna på att tycka det är ok att vara sig själva som de är, oavsett vad andra tycker. Att inse att vi kan göra fel men vi är aldrig fel. Att förstå att vi är alla lika mycket värda oavsett vem vi är eller var vi kommer ifrån. Att inse att vi är unika för varje människa existerar bara i ett exemplar. Att ta ansvar för hur vi väljer att reagera på det som händer oss istället för att bli offer för omständigheterna. Inte lätt alla gånger men alltid vårt eget ansvar. Jag väljer att kalla det personligt ledarskap dvs. konsten att leda och tycka om sig själv i sitt eget liv.

Livet är för kort för att gå omkring och inte tycka om sig själv. Var rädd om dig själv för det finns bara en som du. Livet skall upplevas och inte överlevas.

Torkild

https://www.facebook.com/groups/Torkild/

10703867_10152561984619232_4298140936954609145_o

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat
 • 7 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fåtal biljetter kvar
 • 15 jan: Trelleborg

  Biljetter kvar

Alla öppna föreläsningar