Personligt ledarskap – bästa vägen till organisationsförändringar

Personligt ledarskap – bästa vägen till organisationsförändringar


Så sitter jag här en gråmulen dag på ett fik i Linköping och förbereder eftermiddagens föreläsning i Mantorp.  För dig som inte vet var Mantorp ligger så är det söder om Linköping utanför Mjölby i Östergötland. Jag sitter här och funderar på livet i allmänhet och gårdagens föreläsning i synnerhet. Jag var på IF Skadeförsäkring i huvudstaden och föreläste för ett 70-tal av deras utbildare från runt om i landet. Det är styrkan i min föreläsning att oavsett

om det handlar om att utbilda, leda sig själv eller leva med någon annan så börjar allting med oss själva, vilket är kärnbudskapet i min föreläsning. Jag
påstår i mina föreläsningar och argumenterar för att all yttre förändring börjar alltid med oss själva. Blir vi bättre på att visa omtanke mot oss själva
ökar sannolikheten att vi blir bättre på att visa omtanke mot andra. När vi blir bättre på att respektera oss själva har vi lättare för att respektera andra osv.

I pausen var det en tjej som kom fram och berättade hur det jag hade sagt hade gått rakt in i hjärtat på henne för hon kände det som om jag pratade direkt till henne. Det gjorde jag naturligtvis inte för jag hade aldrig träffat henne tidigare men det är det som är styrkan med min föreläsning. För jag pratar inte till folk utifrån vad de gör, utan jag pratar till dem utifrån vem de är och vi är alla människor. När jag har det på den nivån så når jag
alla människor, vilket gör att min föreläsning går hem i alla branscher och verksamheter, för de består ju av människor. Utan några människor alls blir det inte mycket verksamhet och företagande. Visst det går att rationalisera bort anställda, men inte alla.

Det som är riktigt spännande är att jag har fått indikationer från företag att efter min föreläsning har personalen blivit bättre på att ta eget ansvar, vilket är grunden för det kollektiva ansvaret. Det berättas om att företag och verksamheter har blivit effektivare när de anställda tar sitt ansvar. Föreläsningen leder helt enkelt till organisations effektivisering och jag skriver helt enkelt för det jag föreläser om är inga konstigheter. Men ibland kan det enkla och mest effektiva både vara svårt att se och acceptera. För när vi accepterar det så kommer ansvaret för att vi måste ta tag i det.

www.torkildskold.se


 

1413357437_full.jpeg Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommande föreläsningar

 • 29 nov: Göteborg

  Biljetter kvar
 • 30 nov: Kungsbacka

  Fullbokat
 • 5 dec: Kiruna

  Begränsat med biljetter
 • 6 dec: Södra Sunderbyn (Boden/Luleå)

  Fullbokat

Alla öppna föreläsningar