Över ett år sedan

Över ett år sedan

Fick ett meddelande från en kille som lyssnade på mig när jag var i Älvsbyn och föreläste förra året. Fick hans tillåtelse att lägga ut det. Tack Tommy och grymt bra jobbat.

”Över ett år sedan sist men nu börjar bitarna från din föreläsning hamna på plats i mitt liv, så tack igen. Efter en olycka 2004 började jag sakta flytta fokus från vad jag kunde till vad jag inte kunde, inte minst eftersom rådet jag fick av en engagerad läkare var att skriva en smärt dagbok.

En förflyttning av fokus som blev rent destruktiv, allting handlade om vad jag inte längre kunde istället för vad jag faktiskt klarade av. En successiv omedveten förändring av mitt beteende som resulterade i en depression.

En sak som jag tog med mig från din föreläsning i Älvsbyn var att om jag reagerar på ett sätt vid en händelse men inte ändrar mitt beteende, hur kan jag då förvänta mig något annat resultat vid en liknande händelse i framtiden?

Sakta men säkert började jag förflytta mitt fokus, jag började lyssna på personer med erfarenhet av psykisk ohälsa och försökte se positiva saker i min vardag. Jag blev medveten att runt omkring mig hade jag människor som faktiskt ville mig väl och jag tillät mig själv visa mina svagheter.
Kunskapen och verktygen för att klara detta hade jag hela tiden inom mig själv och till en början fick jag ta en dag i taget. Det behövdes bara någon som påpekade detta för mig.

Idag försöker jag hjälpa andra och citerar gärna dig inte minst för att dina liknelser från vardagslivet kan jag relatera till, hoppas det är ok från din sida?

Önskar dig och alla andra medmänniskor ute i världen all lycka.

Tommy”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail