Mitt val, min kväll, min publik och min leverans

Mitt val, min kväll, min publik och min leverans

Mitt val, min kväll, min publik och min leverans

Igår var jag i Falun och hade en föreläsning som jag arrangerade själv. Det kom nästan 200 och det blev en härlig kväll. Men det publiken inte visste om var det som hände innan. Jag har en kompis som hjälper mig att hitta och boka bra lokaler, vilket han är en mästare på. Han ringer dessutom upp samma dag och dubbelkollar att allt är som det ska och att det jag behöver finns på plats. Även igår gjorde han det och fick beskedet att allt är under kontroll.

Nu var det ändå inte så och det blev lite intensivt vid förberedelserna. Jag vet att detta kan hända så det är inget som stressar mig men det blir alltid lite merarbete. Jag har alltid med mig eget headset med tillhörande kopplingar, vilket behövdes igår för det fanns inget sådant. Blädderblock är det enda jag använder under föreläsningen och här hade de visserligen fått fram ett sådant men de få blad som var kvar hade någon annan redan skrivit på och de hade inga nya. Så det blev helt enkelt till att vända på blocket och skriva på baksidan. Inte helt optimalt eftersom den gamla texten syntes igenom. Det fanns inte tillgång till glas med vatten som jag hade bett om så jag lyckades få tag på ett gammalt plastkärl som jag kunde ha vatten i. Det går nämligen några liter under min föreläsning.

Men oavsett hur mycket som strular så har jag alltid ett val. Det handlar inte om att tänka positivt utan om att bli medveten om att nu är det leverans som gäller och det är bara till att acceptera läget. Publiken har inte kommit dit för att höra mig stå och ursäkta mig för att det varit problem innan. De är där för att få det de har förväntat sig och dessutom lite till. Mitt val är att se till att det blir så.

Jag var kvällens värd och de var mina gäster och då vill jag ge  dem det bästa jag kan för det är de så värda.  Det blev en kul kväll med många skratt och nya tankar. Nu skall jag snart bege mig till Söderhamn för att jobba där ikväll. Det kan säkert bli något strul idag med men det får jag ta när det kommer, om det kommer, men jag är redo.

En sak är säker. Jag kommer definitivt vara där, jag kommer leverera och jag längtar redan.

Torkild

 

13063337_1106538442722848_2554018896176715391_o

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail